Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Licitația pentru Lacul lui Binder: trei firme sibiene interesate de contract

Licitația pentru Lacul lui Binder: trei firme sibiene interesate de contract

O singură asociere de firme sibiene s-a arătat interesată de contractul estimat la 9,3 milioane de lei, fără TVA, pentru transformarea Lacului lui Binder într-o zonă de agrement și de practicare a unor sporturi pe apă.

Asocierea dintre firma de construcții SC Construcții SA și societatea de arhitectură SC Arhimus SRL este autoarea singurei oferte depusă în cadrul procedurii de achiziție publică a lucrărilor de proiectare și execuție a viitorului complex de agrement Lacul lui Binder. Alături de cele două firme, în cadrul ofertei depuse se mai regăsește și numele societății Dragomir Electro Del SRL, tot din Sibiu, în calitate de subcontractant. Deschiderea ofertelor a avut loc săptămâna trecută, licitația fiind publicată prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice la jumătatea lunii aprilie.

Potrivit calendarului asumat de reprezentanții Primăriei Sibiu, evaluarea ofertelor depuse în cadrul acestei proceduri va fi încheiată cel mai târziu la începutul lunii august. Ulterior finalizării evaluării

Contractul estimat la 9,3 milioane de lei, fără TVA, prevede realizarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și avizelor necesare, urmate de execuția lucrărilor de amenajare a viitorului centru de agrement Lacul lui Binder.

Termenul de realizare a acestui contract este împărțit în două. În primele 60 de zile de la semnare trebuie realizat proiectul tehnic și obținute avizele necesare, după care lucrările necesare trebuie finalizate în termen de zece luni. Potrivit unui răspuns la o solicitare de clarificări transmis de reprezentanții Primăriei, termenul de realizare a proiectului tehnic și obținere a avizelor necesare poate fi prelungit până la aproape patru luni, în condițiile în trebuie urmate o serie de proceduri de evaluare a impactului asupra mediului.

Viitorul centru de agrement va include echipamente pentru practicarea schiului pe apă, cu ajutorul unor instalații de transport pe cablu care pot fi folosite și pentru wakeboarding (în loc de schiuri de apă se folosește o placă). Totodată, viitorul centru va avea și o zonă de plajă, cu 150 de șezlonguri și umbrelele aferente, locuri de joacă atât pe nisip, cât și pe apă (plutitoare), zonă de caiac, locuri de promenadă, parcări și un centru multifuncțional, printre altele. Numărul de locuri de parcare ce vor fi amenajate în jurul viitorului centru este estimat la 115.

Citește mai multe despre acest proiect aici: Amenajarea Lacului lui Binder, scoasă la licitație. Prețurile propuse sunt de 24 de ori mai mici decât în București

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

GEO

Acum 3 ani

SUNTETI DE TOATA JENA. DUPA CE DE 20 DE ANI CONSTRUCTII SA A AVUT GROAPA DE GUNOI IN LACUL LUI BINDER ( AU ARUNCAT IN LAC TOATE DEMOLARILE DIN BAZA DE PRODUCTIE SI TOT CE A REZULTAT DIN LUCRARILE LOR DE PE RAZA SIBIULUI) SI NIMENI NU I.A FACUT NIMIC ACUM PLATITI TOT LOR SA FACA ECOLOGIZARE.DOAMNE CAT DE PROSTI PUTETI FI CEI DIM PRIMARIE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus