Sâmbătă,
25.09.2021
Acum
0°C

52 de persoane înțepate de căpușe, în prima jumătate a lunii aprilie

52 de persoane înțepate de căpușe, în prima jumătate a lunii aprilie

Odată cu încălzirea vremii, activitatea căpușelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme. În primele două săptămâni ale acestei luni, peste 50 de sibieni au ajuns la spital cu înțepături de căpușe. 

Principalele măsuri de protecție împotriva înțepăturilor de căpușe sunt: utilizarea de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată la ieșirile în spații verzi, aplicarea de repelenți, atât pe piele, cât și pe haine,  analizarea cu atenție a corpului la întoarcerea din natură și îndepărtarea imediată a căpușelor atașate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgențe.

Totodată, în cadrul acestei avertizări, D.S.P. Sibiu a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind managementul cazurilor înțepate de căpușe, a cerut sprijinul DSVSA Sibiu pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii populației de căpușe și a informat mai multe instituții din județ în scopul reducerii riscului profesional pentru această boală.

Conform datelor centralizate din cele 6 unităţi spitaliceşti din Sibiu, în primele două săptămâni ale lunii aprilie 2018 s-au prezentat la spital un număr total de 52 de pacienţi cu înţepături de căpuşe.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mihai

Acum 3 ani

Nu-i nimic, in iunie se va face licitatie pentru stropirea spatiilor verzi iar in august se va realiza stropirea. Nu va faceti griji, PRIMARIA vegheza.
Raspunde

Nicoleta din V Aurie

Acum 3 ani

...m-a intepat si pe mine ceva - dar n-am gasit tepusa ! oare ce-o fi fost , ca nu s-a simtit rau !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus