Luni,
25.01.2021
Parțial Noros
Acum
5°C

Ministrul Educației vine astăzi la Cârța. Primul after-school din mediul rural

Ministrul Educației vine astăzi la Cârța. Primul after-school din mediul rural

Peste 90 de școlari și 30 de copii de la grădiniță își petrec după-amiezile la after-school-ul organizat la școala din Cîrța și finanțat de toți locuitorii. Ministrul Educației, Valentin Popa va ajunge astăzi la Cârța pentru a vedea proiectul de aici. ”Nu am anunțat pe nimeni de vizită și i-am rugat și pe ceilalți de la Inspectoratul Școlar să nu facă vâlvă, pentru că vrem în primul rând să vedem cum ne descurcăm în timp. Îl așteptăm pe domnul ministru și cred că e important ca acest proiect să fie un model și pentru alte localități, în măsura în care există dorință de implicare și bunăvoință”, spune primarul comunei Cârța, Cristian Magheru.

Copiii care ajung aici iau masa  de prânz la cantina căminului cultural, proaspăt renovată și utilată. ”Atunci când am reabilitat și reutilat căminul cultural nu m-am gândit doar la nunți și botezuri, ci și la acest proiect. Poate nu mă credeți, dar am un singur om angajat la bucătărie, aici. Restul sunt voluntari. Știu că mulți confundă voluntariatul în țara asta cu altceva, dar aici chiar asta se face. Vin mămici, bunici, împreună pregătesc mâncare și o servesc copiilor. E o activitate a comunității, pentru comunitate”, povestește primarul.

Inițiativa primarului vine din dorința de a găsi soluții pentru părinții care au locuri de muncă, dar și pentru cei care nu aveau un job tocmai din cauză că nu aveau unde să-și lase copiii ”Mulți poate aveau așa și o scuză, că nu se pot duce la un serviciu că trebuie să aibă grijă de copii. Acum nu mai ai și foarte mulți și-au dat seama că tot acest program le este extrem de util. Au mai mulți bani în casă, copiii sunt pe mâini bune și primesc o educație suplimentară și au garantat o masă caldă”, a mai spus Cristian Magheru.

Foto: Comunacarta.ro

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Florentina Niculaita

Acum 2 ani

Felicitari si multa putere de munca guvernului PSD, guvernul ales de noi cei care ne iubim tara si valorile ei traditionale milenare!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Oare vizitează și casa memoriala Badea Cartan ? Dar memorialul anticomunist din mansarda casei ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus