Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Șoferii din Ploiești și Brașov se solidarizează cu cei de la Tursib: “la noi e un pic mai bine“

Șoferii din Ploiești și Brașov se solidarizează cu cei de la Tursib: “la noi e un pic mai bine“

Șoferii mijloacelor de transport public din municipiile Ploiești și Brașov au decis să se solidarizeze cu greva japoneză a angajaților Tursib. Liderii de sindicat din cele orașe arată, însă, că cel puțin la salarii stau mai bine decât șoferii din Sibiu.

Protestele angajaților Tursib, în special cele ale șoferilor, care cer salarii mărite și condiții mai bune de lucru au găsit sprijin și în alte orașe din țară. La Brașov și Ploiești, cel puțin, sindicatele locale au decis să se manifeste alături de sibieni, prin afișarea unor mesaje și aprinderea farurilor în trafic. “Vrem să fim solidari cu băieții de la Sibiu, deoarece și noi întâmpinăm cam aceleași probleme: salarii micuțe, condițiile de lucru lasă de dorit. Autoritățile locale sunt de vină pentru aceste situații. Și la noi societatea de transport public este deținută de Consiliul local, precum e și la Sibiu“, declară Sebastian Suditu, președintele Sindicatului liber din cadrul companiei de transport public din Ploiești, Transport Călători Expres. Potrivit lui, compania ploieșteană angajează șoferi cu salarii de încadrare cuprinse între 2.300 și 2.500 de lei. Liderii de sindicat din cadrul Tursib susțin că, la Sibiu, în lipsa orelor suplimentare plătite, un șofer ar pleca acasă cu un salariu net lunar și de 1.600 – 1.700 de lei.

La Brașov, șoferii Regiei autonome de transport circulă cu farurile aprinse în intervalul orar 12:00 – 14:00, al zilei de miercuri. “Am decis să ne solidarizăm cu colegii noștri din Sibiu, având în vedere condițiile de muncă pe care le au, salariile și așa mai departe. La noi este un pic mai bine, nu chiar bine, dar un pic mai bine decât la Sibiu“, declară Ioan Zbârnea, liderul de sindicat din cadrul RATBV Brașov SA. Potrivit lui, la Brașov salariul de încadrare al unui șofer este de 2.150 de lei.

Cea mai mare parte a angajaților Tursib – mai puțin cei Tesa – au intrat în grevă japoneză miercuri dimineața, protestând astfel împotriva faptului că salariile nu le sunt mărite – liderii sindicali declarau că au solicitat ca salariul de încadrare pentru personalul de bord să fie de minim 2.500 de lei. Sindicaliștii din cadrul Tursib vor să solicite intervenția mediatorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă. Dacă și negocierile în prezența acestora vor eșua, liderii de sindicat susțin că vor organiza o grevă de avertisment, urmată de una generală.

Citește mai multe detalii despre situația de la Tursib, aici: Șoferii Tursib intră în grevă

Sursa foto: Brasov TV

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus