Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Neagu cere bani pentru reabilitarea drumului care leagă DN 1 de Transalpina

Neagu cere bani pentru reabilitarea drumului care leagă DN 1 de Transalpina

Deputatul PNL Nicolae Neagu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Șova, să aloce bani pentru drumul județean DJ106E (intrare DN1 Cristian- Orlat- Sibiel- Vale- Săliște- Galeș- Tilișca- Rod- Poiana Sibiului- Jina – Dobra - Șugag, intrare DN 67C). Acesta are o lungime de 52, 165 km, din care 47,865 km pe teritoriul județului Sibiu și 4,300 km pe teritoriul județului Alba și se află într-o stare foarte proastă. ”Prin traseul pe care îl străbate și legătura care o realizează între DN1 și DN67C (Transalpina) drumul județean DJ106E are o importanță geostrategică și economico-socială deosebită, prin el realizându-se legătura Municipiului Sibiu cu Orașul Săliște și satele aparținătoare (Sibiel, Vale, Galeș) și cu centrele de comună Cristian, Orlat, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina. Traficul rutier este intens pe acest drum județean datorită numărului mare de localități pe care le străbate, a activităților economico-sociale care se desfășoară în zonă, precum și a atracției turistice a zonei alpine și pastorale. Prin intermediul drumului național DN1, drumul județean DJ106E realizează și legătura între autostrada A1 Sibiu- Sebeș- Deva și DN67C Transalpina. În prezent, pe acest drum județean traficul se desfășoară cu dificultate, participanții la trafic evitându-l datorită stării de viabilitate necorespunzătoare”, susține deputatul în interpelare.

Liberalul susține că din cauza traseului montan cu zone deosebit de abrupte și înguste care necesită lărgiri și consolidări, ziduri de sprijin și alte lucrări de artă, reabilitarea acestui drum presupune costuri deosebit de mari, pe care Consiliul Județean Sibiu nu le poate suporta. ”Având în vedere necesitatea stringentă de reabilitare a acestui drum, vă rugăm să analizați posibilitatea trecerii acestuia în categoria drumurilor de interes național pentru realizarea lucrărilor care se impun în cel mai scurt timp posibil”, mai spune Neagu.

La Ministerul Transporturilor există încă din anul 2017 o solicitare din partea Consiliului Județean Sibiu și una din partea  Prefecturii Sibiu pentru această problemă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus