Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Șoferii sibieni sunt tot mai indisciplinați: șase mașini ridicate pe zi

Șoferii sibieni sunt tot mai indisciplinați: șase mașini ridicate pe zi

În primele trei luni ale lui 2018, media numărului de mașini ridicate în municipiul Sibiu deoarece au fost parcate neregulamentar a ajuns la aproape șase pe zi. Cifra este în creștere față de ultimele trei luni ale lui 2017, la fel ca și numărul amenzilor pentru încălcările legislației rutiere.

În aproximativ trei sferturi din intervenții, autospeciala de ridicat mașini utilizată de Poliția locală Sibiu pleacă încărcată. Asta în condițiile în care, în 25% din intervenții, șoferii mașinilor apar în zonă înainte ca mașinile parcate aiurea să fie ridicate și transportate.

”Echipajul de ridicări auto avut 855 de intervenții, dintre care în 654 de cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 40 de cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului, utilizatorul vehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare. În 161 dintre cazuri, utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional fără măsura complementară de ridicare auto”, se arată în raportul de activitate prezentat de Poliția locală Sibiu pe primul trimestru din 2018. Comparativ cu ultimele trei luni din 2017, numărul mașinilor ridicate de cei de la Poliția locală și returnate șoferilor în urma achitării a 600 de lei (350 de lei ridicarea, 150 de lei transportul și 150 de lei depozitarea/zi) a crescut cu 23%.

Mii de puncte de penalizare

Potrivit aceluiași raport, în total, în primele trei luni ale anului 2018, polițiștii locali au aplicat 1.492 de amenzi pentru încălcări ale legislației rutiere, valoarea totală a acestor amenzi fiind de aproape 570.000 de lei. Totodată, șoferii amendați au primit și 2.966 de puncte de penalizare. ”Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor «Staționarea interzisă» și «Oprirea interzisă»”, arată reprezentanții Poliției locale. Și la acest capitol, creșterea față de ultimele trei luni din 2017 este semnificativă, numărul sancțiunilor fiind, atunci, cu 25% mai mic.

În primele trei luni ale anului, Poliția locală a avut un număr de 131 de angajați (cu doi mai puțini decât la finele lui 2017).

 

  Trim. IV 2017  Trim. I 2018 Diferență (%)
Intervenții ridicări 696 855 23
Mașini ridicate 544 654 20
Număr amenzi 1.194 1.492 25
Valoare amenzi 507.935 568.130 12
Sursa informațiilor: rapoartele Poliției locale Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pepe

Acum 5 ani

Multi Bizoni in trafic si da,au numar de SB!! Nu stiam ca atat de multi ciobani au carnet!
Raspunde

apostol

Acum 5 ani

Putine masini ridicate,fata de cate sunt parcate aiurea prin oras.
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

Indisciplina e un act de vointa sau de nepasare, nu de necesitate! Unde dracu` sa parchezi in Sibiu daca nu sunt parcari si e plin de masini??? Basca cica suntem oras turistic, vin masini si autocare din toata tara ca la Mecca! Daca se mai organizeaza si ceva prapadenie de meci de Divizia B sau Cupa - am pus-o! Nu mai gasesti loc de parcare nici la Muzeul Satului! Chestia naspa e ca ne complacem in situatia asta....
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

pe vremea cand apartinea de piete se ridicau mult mai multe masini si era mai buna circulatia in oras acum se ridica destul de putine fata de cate ar trebui sa fie ridicate si circulatia este dezastru in conditiile in care nu vezi nici un echipaj de politie sa se plimbe prin oras sa faca ordine si sa dea amenzi... doar cu radarul stiu sa stea si la treceri de pietoni unde bineinteles ca nu amendeaza si pietonii ca se arunca pe trecere fara sa se asigure! conform regulamentului rutier
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus