Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

USR Sibiu, dezbatere pe tema summitului Consiliului European de la Sibiu

USR Sibiu, dezbatere pe tema summitului Consiliului European de la Sibiu

Cu ocazia Zilei Europei, președintele USR și deputatul de Sibiu Dan Barna, expertul în afaceri europene Dan Lazea și Nicolae Ștefănuță, diplomat european, invită sibienii la o dezbatere publică cu tema România la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul „Start spre Sibiu 2019. România spre Președinția Consiliului Uniunii Europene” are loc marți, 8 mai, la Sala Festivă a Bibliotecii Astra (corp A) de la ora 17:30. „Invităm sibienii indiferent de vârstă la un dialog despre viitorul României în Uniunea Europeană și despre Summit-ul Consiliului European de la Sibiu, prilej cu care vom vorbi despre rolul pe care îl joacă valorile europene în România de astăzi, cu atât mai mult cu cât pe 9 mai aniversăm Ziua Europei. Aşa cum a fost demonstrat inclusiv prin emulaţia civică de anul trecut, românii se simt europeni şi gândesc în spiritul valorilor şi principiilor democratice europene. Vom dezbate despre România şi Uniunea Europeană împreună, cu atât mai mult cu cât peste mai puţin de un an România va deţine președinția Consiliului Uniunii Europene, iar Sibiul va deveni, pe timpul Summit-ului Consiliului European, capitala de facto a Uniunii Europene. Indiferent de poziţiile sau de conduita oamenilor politici, românii pot demonstra prin ei înşişi ireversibilitatea europenizării noastre, iar dezbaterea de la Sibiu vine să demonstreze încă o dată acest lucru”, precizează președintele USR și deputatul de Sibiu, Dan Barna.

Dezbaterea are ca principale subiecte de discuție funcţionarea şi valorile Uniunii Europene, relația dintre Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE, rolul României ca stat membru și, nu în ultimul rând, Summit-ul UE de la Sibiu din 2019, ce înseamnă și cum se pregătește sau ar trebui să se pregătească România pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene din 2019. Participanții au ocazia să intervină sau să pună întrebări în a doua parte a evenimentului.

Președintele USR și deputatul de Sibiu, Dan Barna, este totodată și Vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă, membru al Comisiei pentru afaceri europene și membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre. Dan Barna a fost consultant al Delegației Comisiei Europene din România și Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene în anul 2016, în guvernul tehnocrat.

Dan Lazea predă Afaceri europene, guvernanță și instituții internaționale la Facultatea de Științe Politice a Universității din București unde coordonează și Masteratul de Studii Europene și are doctorat în Științe Politice (Universitatea din Bordeaux/ Sciences Po Bordeaux) cu o teză despre extinderea Uniunii Europene spre Balcanii de Vest.

Nicolae Ștefănuță lucrează pentru Uniunea Europeană de la începutul aderării României la UE, ianuarie 2007. A absolvit un master în Relații Internaționale la Academia Diplomatica din Viena și un master în Politici Publice la Universitatea Georgetown. Este diplomat european și a fost nominalizat să ocupe portofoliul relației parlamentare UE-SUA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elefterie Ciorogar

Acum 5 ani

Mai corect ar fi sorosenizarea Romaniei, dle Barna, nu credeti?!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Da' cu cazarea s-a rezolvat?Au emulat hotelierii?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adriana Bobeica-Vingarzan

Acum 5 ani

Ar trebui sa se faca o dezbatere si referitor la firma care va asigura cateringul invitatilor, mai marilor europeni. Traditia si valoarea locala obliga ca cele 2 multinationale locale, K.ontyki si I.oneda sa se ocupe de acest aspect pentru a cuceri pe marii europeni cu cele mai bune produse locale cu un raport excelent pret calitate,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus