Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Primul club de public speaking din Sibiu - O provocare pentru liceeni

Primul club de public speaking din Sibiu - O provocare pentru liceeni

Elevii din patru licee sibiene, membri ai primului Club TED-Ed din Sibiu, au organizat un eveniment de public speaking în care şi-au pus în practică abilităţile de structurare şi prezentare a unui discurs. Aceste abilităţi şi le-au însuşit pe parcursul a zece săptămâni în care au participat la ateliere de public speaking organizate în cadrul clubului. Evenimentul din Sibiu a avut loc pe 4 mai.

Programul internaţional TED-Ed Clubs, parte a platformei TED-Ed, are ca scop instruirea tinerilor în vederea susținerii unui discurs prin intermediul căruia au posibilitatea de a-și exprima și împărtăși ideile inovatoare în mediul online.

În cadrul acestui club, 17 elevi cu competenţe de comunicare în limba engleză au lucrat sub îndrumarea a patru cadre didactice, profesoare de limba engleză -Victoria Șerban (Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”)  Cosmina Almășan și Georgiana Săvescu (Colegiul Naţional “Octavian Goga”) și Cristina Varga (Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal”) pentru a-şi dezvolta abilităţile de prezentare orală şi a transmite idei inovatoare, care merită promovate.

În primele săptămâni, membrii clubului au urmărit şi au analizat diverse discursuri. Astfel, s-au familiarizat cu strategii pe care le-au utilizat ulterior în crearea propriilor lor discursuri, pe care le-au îmbunătăţit pe parcurs, beneficiind de feedback-ul constructiv al colegilor și al coordonatorilor programului.

Etapa finală a activităţii clubului a constat în prezentarea discursurilor celor 17 membri în fața unui public tânăr, format preponderent din liceeni. Evenimentul a avut loc în data de 4 mai, în sala festivă a Colegiului Naţional “Octavian Goga”.  Discursurile au fost filmate şi vor fi încărcate pe canalul de youtube al TED-Ed Clubs, putând fi vizionate de orice doritor.

Clubul TED-Ed Sibiu a fost iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu,  prin intermediul inspectorului Laura Pitariu, în colaborare cu Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal”, Colegiul Naţional “Octavian Goga” şi Colegiul Naţional Pedagogic “Andrei Şaguna”  şi s-a alăturat unei retele internaţionale care cuprinde peste 3000 de cluburi în întreaga lume.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mihnea

Acum 4 ani

Dar in limba romana nu se pot sustine prezentari, discutii tematice, etc., caci se poate auzi in activitatea de zi cu zi ce prost vorbesc adolescentii nostri.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Vai, Mihnea, ca si io cand am vast poza cu atatea fete, am crezut ca-i altceva, pana cand unu mi-o tradus ca speaking asta nu-i ceva rusinos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus