Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
30°C

Neagu: Creșterea salarială a fost înghițită de inflație

Neagu: Creșterea salarială a fost înghițită de inflație

Deputatul liberal Nicolae Neagu a criticat într-o declarație politică rostită în plenul Camerei Deputaților în care a criticat politica economică a Guvernului PSD – ALDE. ”Previziunile PNL, față de aberațiile politicilor fiscal- bugetare ale PSD-ALDE adoptate  în anul 2017, precum și a politicii salariale bugetare cât se poate de neunitară și inechitabilă, din nefericire s-au adeverit! Rata inflației a urcat la 5%, iar ROBOR-ul a ajuns la 2,5%! Creșterea salarială bugetară, de altfel cea care în multe sectoare de activitate – vezi doar marile nemulțumiri din sănătate - a ajuns să fie o diminuare a veniturilor nete, a fost înghițită de inflație! În plus, ne împrumutăm mai scump prin creșterea indicelui ROBOR, indicele care are strânsă legătură cu indicele de consum și foamea guvernanților de a plăti salariile bugetate! Ce ne îngrijorează este lipsa de reacție a guvernului și a Ministerului de Finanțe care pare incapabil să gestioneze predictibil, corect și eficient problema, aruncând vina pe BNR”, susține Neagu în declarația politică.

Concluzia liberalului este că ”atunci când în economie nu se văd marile investiții publice, aministrațiilor locale și județene le sunt diminuate fondurile de investiții, inflația înghite creșterea salarială, coșul de consum se subțiază și nu ești capabil să atragi fonduri europene, înseamnă că nu cunoști, sau nu poți, sau mai rău,  nu vrei să guvernezi și pleci”.

Deputatul a și făcut o listă a problemelor identificate în economie: ”Peste jumătate din rata anuală a inflației, a fost rezultatul scumpirilor pe segmentul de mărfuri și servicii din coșul de consum al populației: energia electrică, combustibilii, gazele naturale și eterna scumpire discretă dar persistentă a serviciilor de apă, canal și salubritate. (...) Supraacizarea carburanților din toamna anului trecut, TVA-split, trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, creșterile salariale bugetare dezechilibrate și nesustenabile, diminuarea investițiilor directe din sectoarele energetice, lipsa investițiilor directe în infrastructura de transport și pierderea a peste 1 miliard de euro fonduri europene de coeziune nu pot fi aruncate în curtea BNR”, a mai susținut Neagu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Jean Valjean

Acum 6 ani

Dacă şi PSD -ul ar fi plătit salarile cum le-ai platit tu unora ,am fi avut în România DEFLAȚIE!!!
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 6 ani

Dar Metalcar de cine a fost înghițit ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus