Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Hipermarketul de pe Calea Cisnădiei: “beneficiarul dorește să își exercite drepturile asupra terenului deținut în proprietate“

10 Mai 2018 08:11

Hipermarketul de pe Calea Cisnădiei: “beneficiarul dorește să își exercite drepturile asupra terenului deținut în proprietate“

Documentația urbanistică pentru construirea unui hipermarket pe Calea Cisnădiei, din Sibiu, a trecut de o nouă etapă de consultare publică. În cadrul căreia a fost anunțată devierea unei magistrale de apă pentru a face loc hipermarketului.

Elaborarea documentației urbanistice pentru construirea unui hipermarket între cartierul Cireșica, de pe teritoriul Sibiului, și cartierul Arhitecților, din Cisnădie, a fost anunțată de către investitori tuturor proprietarilor de teren din zonă, potrivit raportului elaborat de reprezentanți Primăriei Sibiu. Totodată, pe terenul cu o suprafață de aproximativ 5.000 de mp au fost amplasate și panouri de informare referitoare la Planul urbanistic zonal elaborat, iar într-unul din ziarele locale a fost publicat, în noiembrie anul trecut, și un anunț pe această temă, mai informează sursa citată. În fine, adrese referitoare la PUZ au fost afișate la sediile tuturor asociațiilor de proprietari, mai anunță autoritățile lcale.

Documentația respectivă are în vedere construirea unui hipermarket pe un teren care va fi scos din circuitul zonelor verzi și de agrement. Terenul are o suprafață de aproximativ 7.500 de mp, este în proprietatea societății Total NSA, iar hipermarketul și parcările aferente vor fi amenajate pe o suprafață de 4.880 de mp. Referitor la acest subiect, un singur sibian, Takacs Iosif, a solicitat lămuriri. În primul rând, el a făcut referiri la magistralele de apă și gaz, amplasate pe terenul respectiv. “Conform avizului eliberat de SC Apă Canal SA Sibiu, investiția propusă primește aviz favorabil cu condiția devierii conductei PREMO 600 mm în vederea eliberării amplasamentului. S-a obținut autorizația de construire în vederea efectuării lucrărilor pentru devierea conductei pe domeniul public. Conform avizului eliberat de Transgaz SA Mediaș, investiția propusă prin PUZ primește aviz favorabil, având în vedere următoarele aspecte: «deoarece lucrarea menționată mai sus nu afectează sistemul național de transport gaze naturale, aceasta urmând a fi amplasată la o distanță mai mare de 200 de m față de sistemul național de transport gaze naturale»“, au răspuns reprezentanții Total NSA.

foto plansa articol hipermarket

Reprezentanții investitorului au dat asigurări că, deși în zonă este permisă ridicarea unor clădiri de cel mult 20 de metri înălțime, viitorul hipermarket nu va avea decât parter. Sensul giratoriu anunțat încă de anul trecut la intersecția dintre Calea Cisnădiei și viitorul acces către hipermarket va fi păstrat. Investitorilor le-a mai fost adresată și întrebarea “care sunt interesele construirii unui hipermarket?“. “Prin investiția propusă, beneficiarul dorește să-și exercite drepturile legale asupra terenului deținut în proprietate conform Noului Cod Civil și a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții“, este răspunsul dat de investitori. Deocamdată, pe terenul în discuție, delimitat de Aleea Streiu și Valea Săpunului, este amenajat un teren de minifotbal.

Inițierea acestui proiect a generat o serie de discuții inclusiv la nivelul arhitecților urbaniști, având în vedere faptul că este vorba de scoaterea unui teren din circuitul spațiilor verzi și de agrement, teren aflat în mijlocul unei zone în care infrastructura urbană este deja deficitară.

Citește și Proiect: hipermarket pe Calea Cisnădiei

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

un vecin

Acum 2 ani

Totusi care a fost traseul de vanzari-cumparari prin care investitorii au ajuns proprietari? Sau nu investitorii sunt proprietari? Pe vremea comunistilor cine era proprietar? Sau s-a retrocedat cuiva si asa au ajuns cei ce detin terenul proprietari? Zona de agrement! Pai daca e teren privat cum poti sa prevezi zona de agrement prin PUZ? Si daca proprietarul vrea sa-si "exercite" de ce mai trebuiau intrebati vecinii, pardon "...afișate la sediile..."? Cat va dura santierul? Pe unde se va face aprovizionarea? Unde se vor tine materialele degradate? (Vezi problema profi-ul de peste drum) Cum vor suporta vecinii harmalaia/fojgaiala din parcarea magazinului? Asociatiile de locatari din zona de ce nu au pus mana de la mana sa cumpere terenul pentru a-l face zona verde/de agrement? Si cati invetitori sunt? Parca se vorbea numai de unul, controversat...
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

stai linisit, vecinii sunt inca preocupati sa se uite pe vizoru usii, sa inregistreze fiecare miscare pe casa scarii!! sa nu uitam de paznicii democratiei noastre originale, acele babutze infipte pe bancutzele din fata blocului.
Raspunde

Duru

Acum 2 ani

Daca blegii din blocuri n-au zis nimic, sa le construiasca hypermarket de 3 etaje langa bloc pentru ca si-l merita. Vor avea timp sa injure primaria si sa comenteze dupa ce le scade calitatea vietii si pretul apartamentelor. Doar un singur locuitor a avut ceva de zis?!
Raspunde

sibian100%

Acum 2 ani

Locatarii trebuiau sa se mobilizeze,asa iși merita soarta!
Raspunde

...

Acum 2 ani

Urbanistii sibieni (ca si altii de prin alte parti ale tarii) nu au obiceiul sa se opuna cu adevarat unui proiect cand interesele orasului o cer. Rezistenta lor e de obicei doar de complezenta, daca apare. Daca legile si regulamentele nu ii ajuta sa fie mai puternici in fata abuzurilor de ce nu incearca imbunatatirea lor? Poate pentru ca portitele din regulamente permit imbunatatirea conditiilor de trai pentru unii dintre ei si deci ar fi conflict de interese sa schimbe ceva
Raspunde

Z

Acum 2 ani

Să vezi cand , bagă ăia marfă dimineața, lăzi şi palete trăntite , ceartă intre ei,injuraturi ...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Inainte de a-mi exprima o opinie,evident profana,as asculta cu atentie punctul de vedere al dl arh. Gavozdea ,competentul catindat la sefia Ordinului Templi...pardon, Arhitectilor.
Raspunde

nanna

Acum 2 ani

Suspect! 500 m mai incolo zace fostul interex/universal. E o zona de blocuri inghesuite, pentru ce mai e nevoie de hypermarket acolo?? Mai degraba ar construi o parcare pe doua trei nivele .. sincer... prea mult „de consum“ si prea putin „societate“ ...
Raspunde

Pepe

Acum 2 ani

Branza si cashul fac legea la Sighii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus