Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Dăncilă: Papa Francisc vine în 2019 în România

Dăncilă: Papa Francisc vine în 2019 în România

Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019, a confrmat, pentru Antena 3, premierul Viorica Dăncilă, aflată vineri în vizită oficială la Vatican. Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri în audienţă, la 11.30, ora României, la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, urmând o întâlnire şi cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale, scrie Mediafax.

"Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (...) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România", a declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3.

Aceasta a mai precizat că discuţiile cu Papa Francisc au durat 45 de minute.

"Un mesaj de suflet, care îndeamnă la pace, la linişte, la unitate. Am avut emoţii foarte mari. Nu este un lucru obişnuit să te întâlneşti cu Papa şi să simţi acel fior de emoţie prin mesajele date. (...)I-am zis că România trebuie să se axeze pe mesaje pozitive, să-şi găsească consensul. Mi-ar place să nu mai văd dezbinare între generaţii, categorii socio-profesionale şi toţi să meargă pe acelaşi drum. Papa a fost foarte încântat de mesajul meu",a mai spus Dăncilă.

Potrivit agendei prim-ministrului afişată pe site-ul Guvernului României, la 12.15, ora României, Dăncilă va avea o întâlnire cu cardinalul Pietro Parolin, tot la Palatul Apostolic din Vatican.

La 14.00, ora României, premierul va oferi un dejun în onoarea Cardinalului Secretar de Stat al Sanctităţii Sale, E.S. Pietro Parolin. De la 17.00, ora României, Viorica Dăncilă va face o vizită la Ordinul Suveran de Malta, unde se va întâlni cu Alteţa Sa Eminentisimă Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio del Sanguinetto, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta. Acolo vor fi "convorbiri în plenul celor două delegaţii Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Ordinului Suveran (...)", conform sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Liberiu Rasinarean

Acum 5 ani

Bravo, dna Dancila, din nou ne dovediti ca sunteti un om capabil sa guvernati aceasta tara, in ciuda criticilor sorosiste!!! Poate sunteti chiar trimisul Domnului pentru a face pace intre cele doua religii, a noastra, cea seculara si cea catolica, si poate ii convingeti sa treaca si ei la singura credinta crestina, ortodoxismul!!!
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Stai bland! Premiera a aflat doar ceea ce noi stim deja de anul trecut, anume faptul ca Papa vine in Ro....de, s-a miscat neuronul!
Raspunde

Andrea Ghincea

Acum 5 ani

Liberiu bați câmpii rău de tot...
Raspunde

Zero

Acum 5 ani

Lasa-i, ca PSD-ul isi RESPECTA alegatorii cu festivaluri, mici & bere gratis la ... Căcâna !!! Ahh... Căcâna. Suav ...
Raspunde

Zero

Acum 5 ani

Ce intrebari ?! Clar informat baiatu' ! :)
Raspunde

OIERUl

Acum 5 ani

Lol .. poti sa latri non stop - din lantz nu vei scapa - prostie galactica !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus