Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Viktor Orban propune un Schengen al Carpaților. ”Să renunţăm la visul nebunesc al Statelor Unite ale Europei”

Viktor Orban propune un Schengen al Carpaților. ”Să renunţăm la visul nebunesc al Statelor Unite ale Europei”

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat în Parlamentul de la Budapesta că vrea un fel de Schengen care să grupeze naţiunile din aşa-numitul bazin carpatic, într-un nucleu asemănător cu cel vestic care grupează Franţa, Germania, ţările Benelux şi cele scandinave, anunță Digi24.ro. Orban nu a nominalizat statele respective, dar din punct de vedere geografic, Munţii Carpaţi străbat, pe lângă Ungaria, alte şase ţări central şi est-europene - Cehia, Slovacia, Polonia, Ucraina, România şi Serbia.

În acelaşi timp, premierul s-a declarat un susţinător al Uniunii Europene. „Avem nevoie de UE şi UE are nevoie de noi, dar trebuie să renunţăm la visul nebunesc al Statelor Unite ale Europei”, a conchis şeful guvernului de la Budapesta. Viktor Orban a depus joi jurământul în al treilea mandat consecutiv de premier al Ungariei, după ce a fost reales în mod oficial de Parlament şi a evocat proiecte până cel puţin în 2030.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

lol

Acum 4 ani

In delirul lui de dictator, e clar de ce vrea camaruta separata de UE unde sa adune toti politicienii corupti si coruptibili din zona...un fel de Regatul Ungariei Mari! Desi nu ne spun, unii conducatori actuali romani, accepta asta! Senilul Melescanu deja incearca sa ne decupleze de la UE, impreuna cu ungurii...
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Aveti grija romani si nu va lăsați învrăjbiți intre voi indiferent de preferințele politice Rămâneți uniți sintem cu toții romani ,moldoveni olteni munteni ardeleni
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Alții au numai de cistigat daca va uriti între voi poate asta se dorește dezbinarea țării si a neamului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus