Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Veste bună pentru angajații Tursib

Veste bună pentru angajații Tursib

La sfârșitul săptămânii trecute Federația sindicală Transloc, din care face parte și cel mai mare sindicat din cadrul Tursib, a semnat cu Federația Transportatorilor noul contract colectiv de muncă valabil până în anul 2020.

Evenimentul a avut loc la Baia Mare, în prezența a 14 lideri de sindicat și directori de societăți de transport în comun din țară. Federația Transloc-România şi Federația Transportatorilor Urbani, Suburbani şi Metropolitani de călători au semnat noul Contract Colectiv de Muncă la Nivel de Grup de Unități din Transportul Public Local valabil 2018-2020.

”Este un lucru foarte important pentru noi deoarece până la acest moment nu exista un contract colectiv de muncă. Este foarte important pentru toți salariații din transportul public local din România deoarece contractul prevede drepturi minimale de la care se poate pleca la negocierile viitoare. Spre exemplu vor fi indici de ierarhizare și grile de salarizare pentru categoriile de salariați, plus foarte multe alte drepturi”, a declarat Alin Poabar, lider de sindicat în cadrul Tursib.
Proiectul este inițiat de Federația Transloc din care face parte din Sindicatul Dumbrava din Sibiu, în rândurile căruia se află cei mai mulți angajați ai Tursib.

La eveniment au fost prezenți lideri de sindicat și directori ai societăților de transport în comun din Ploiești, Iași, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Suceava, Arad, Pitești, Craiova, Satu Mare.

1595e6da-61fc-4141-b39b-f0c8c3a6bfcc

Anunțul vine la mai puțin de două săptămâni după ce angajații Turisb au fost în grevă de avertisment, ei circulând prin Sibiu cu banderole albe. Printre altele, ei erau nemulțumiți de salarizare, oferind exemplul șoferilor societăților de transport în comun din Cluj-Napoca sau din Timișoara, care câștigă, în medie, cu 30% mai mult decât cei din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus