Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Polițiștii locali au decis la Sibiu pichetarea Guvernului

Polițiștii locali au decis la Sibiu pichetarea Guvernului

Consiliul Național al Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, întrunit duminică la Sibiu, a stabilit că dacă nu vor fi primiți în audiență de către Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, vor picheta sediul Guvernului. Polițiștii susțin că nu vor măriri salariale, ci doar reducerea vârstei de pensionare de la 65 de ani, cât este acum, la 59 de ani, precum și modificarea OUG 63/2010, prin înlocuirea sintagmei un post/1000 locuitori cu 1 polițist local/1000 locuitori. ”Există un proiect depus la Ministerul Dezvoltării, însă nu avem niciun semnal. Noi nu cerem bani în plus, vrem doar reducerea vârstei de pensionare și cerem mai mult respect”, a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor Locali și Personalului Contractual Sibiu, Sorin Poroșanu.

Totodată, polițiștii locali au căzut de acord să sesizeze Avocatului Poporului pentru neaplicarea prevederilor art. 35 lit. b “încadrarea activității în condiții deosebite, speciale sau alte condiții de muncă, potrivit legii”, din Legea Poliției Locale nr. 155/2010 și sesizarea Curții Constituționale de către această instituție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Joseph

Acum 4 ani

Politistii locali ar trebui desfiintati...doar taie frunza la caini...
Raspunde

Joseph

Acum 4 ani

Si nu mai moderati/cenzurati aiurea...nu va e rusine...la 28 de ani de la Revolutie???
Raspunde

vasile

Acum 4 ani

Joseph baiatule, esti idiot !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus