Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ministrul Sănătății: Nu am rezolvat problema şpăgii

Ministrul Sănătății: Nu am rezolvat problema şpăgii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că problema plăţilor informale din unele spitale nu a fost încă rezolvată. Aceasta a participat la Board-ul Internaţional de Prevenire şi Control a infecţiilor cu HPV, organizat împreună cu Societatea Română de Microbiologie.

'Din păcate, am un feedback negativ. Nu am rezolvat problema şpăgii. Chiar astăzi citeam nişte elemente legate de faptul că există spitale unde se mai dă şpagă. M-ar fi interesat dacă actul medical este condiţionat, deşi nu cred. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul. Noi toţi să facem asta - să nu mai dăm', a spus Pintea, citată de Capital.

Referindu-se la chestionarele pe care le completează pacienţii în spitale, Pintea a spus că acest mecanism funcţionează, însă pacienţii nu au încă încredere în anonimatul respectivelor chestionare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Rokko

Acum 5 ani

Salariile medicilor si asistentilor au crescut enorm in raport cu posibilitatile acestora de a-si creste calitatea actului medical.Un medic da acelasi randament ca si inainte fiind oricum suprasolicitat de numarul mare de cazuri...Trebuiau finantate mai multe posturi de medici specialisti pentru a scadea cererea si a marii oferta(ca-n economia de piata)Altfel la 1-2 medici (de explu.reumatologi se asteapta cu lunile ca si la cardiologi)Ce calitate a actului medical e asta?sa astepti 3 luni sa poti fi consultat (chiar cu banii tai!!??)In Franta sunt doar intr- un spital 19 cardiologi iar la noi statul (destept) finanteaza pana in 10 posturi pe tot judetul!!!Normal medicul asaltat de pacienti isi poate permite unele preferinte(contra spagii)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus