Miercuri,
20.01.2021
Innorat
Acum
2°C

13 cartiere din Sibiu vor fi afectate de scăderea presiunii apei. “Consumatorii sunt rugaţi să utilizeze apa cu economie“

13 cartiere din Sibiu vor fi afectate de scăderea presiunii apei. “Consumatorii sunt rugaţi să utilizeze apa cu economie“

Locuitorii din 13 cartiere și zone ale Sibiului vor putea descoperi scăderi ale presiunii din rețeaua de apă în cursul săptămânii viitoare. În această perioadă, operatorul SC Apă Canal SA efectuează lucrări de spălare și igienizare la Uzina de apă “Dumbrava“.

Operațiunile de spălare și igienizare a două rezervoare compensatoare de la Uzina de apă “Dumbrava“ din Sibiu sunt programate în intervalul 21 – 25 mai. Acestea au drept scop asigurarea calității apei și sunt trebuie executate la anumite intervale de timp, după cum prevede și legislația în domeniu. “Pe durata lucrărilor, ce vor debuta luni, 21 mai, ora 13:00, sunt posibile scăderi de presiune pentru consumatorii din cartierele Ştrand, Turnişor, Terezian, Gara Mică, Lazaret, Lupeni, Reşiţa, Guşteriţa, Zona Industrială Vest, Zona Industrială Est, Piaţa Gării, Oraşul de Jos şi Drumul Ocnei“, se arată într-un comunicat al SC Apă Canal SA, remis redacției Turnul Sfatului.

Reprezentanții societății arată că vor realiza o serie de intervenții care să asigure debitul de apă necesar, dar un consum ridicat din partea populației pe perioada derulării lucrărilor va putea duce la scăderi ale presiunii. “Consumatorii din zonele menţionate sunt rugaţi utilizeze apa cu economie. Pentru suplimentarea aportului de apă în zonele afectate, „Apă Canal” va face manevrele necesare pe reţelele adiacente, însă un consum ridicat poate duce la scăderea presiunii în perioadele cu vârfuri de consum“, detaliază reprezentanții societății.

Lucrările de spălare și igienizare sunt programate a se încheia la orele 10:00 ale zilei de vineri, când furnizarea apei va fi reluată la parametri optimi. “Relaţii suplimentare pot fi obţinute la Dispecerat, tel. 0269.222.777, Telverde. 08008.202.202“, mai anunță SC Apă Canal SA.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Zero

Acum 2 ani

Daca screm de cartiere, Gara Mica (parte din Terezian) si Drumul Ocnei (situat in Veteranilor de Razboi) nu exista....poate cel mult ca zone. Atat !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus