Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Trif: Strategia turismului în România ar putea fi realizată până la finalul anului

Trif: Strategia turismului în România ar putea fi realizată până la finalul anului

Strategia turismului în România ar putea fi realizată până la finalul anului, ca urmare a unui contract cu experţi ai Băncii Mondiale, a declarat, joi, ministrul Turismului, Bogdan Trif, la conferinţa "Connecting Europe through Innovation".

"Ca în toate ţările civilizate, avem nevoie de o strategie. Nu mai putem face turism după ureche, să ne lăsăm duşi în voia valului, motiv pentru care, acum, avem semnat un contract cu experţi ai Băncii Mondiale, astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem o strategie a turismului în România. O strategie integrată, pe termen scurt, mediu şi lung, astfel încât să ştim exact paşii care trebuie făcuţi. Şi, mai mult decât atât, în momentul în care se schimbă un ministru, să nu fie aruncată la coş această strategie, ci să fie preluată şi dusă mai departe", a spus ministrul, citat de Agerpres.

În acest sens, şeful de la Turism a precizat că va implica mai mult mediul privat, ceea ce va conferi continuitate şi predictibilitate acestei strategii. În plus, până la finalul anului, vor fi redeschise birourile de promovare externă, ministrul afirmând că a fost o greşeală închiderea acestora, chiar dacă nu funcţionau. Potrivit acestuia, există şi o piaţă prioritară pentru turismul românesc: China. "Această ţară nu este prioritară numai pentru România, deoarece aceasta livrează 100 de milioane de turişti în lume, iar noi am avut foarte puţini turişti de aici, din cauză că nu am prioritizat relaţia cu China", a menţionat el.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Liviu

Acum 5 ani

A fost o greşeală închiderea acestora, chiar dacă nu funcţionau,.... asta da mentalitate eficienta economic. Sa fie locuri caldute pt clientela platiti de la buget. De ce nu creati conditii pt occidentali....sunt cumva prea pretentiosi in detrimentul bolsevicilor ? Dute acasa mai catastrofa.....cand te-au intrebat jurnalistii in direct despre strategia turistica iti curgea mucii, cica erai racit.
Raspunde

Ghici ?

Acum 5 ani

Ar putea sau .... NU ar putea !!!!!!
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

bineinteles ca AR putea si strategia economica AR putea si strategia energetica AR putea doar ca...este PSD la guvernare, deci NU se poate
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Cineva are marron in jurul gurii,nu stiu daca bogdanel sau cenzorul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus