Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

De astăzi. Șoferii cu mașini fără ITP rămân pe jos

De astăzi. Șoferii cu mașini fără ITP rămân pe jos

De duminică, 20 mai 2018, au intrat în vigoare noile modificări ale Codului Rutier. Cea mai importantă dintre acestea dă posibilitatea polițiștilor să rețină talonul și plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor pentru care inspecția tehnică periodică (ITP) nu mai este valabilă.

Rămân pe jos șoferii care, de duminică, 20 mai, sunt opriți de polițiștii care constată faptul că inspecția tehnică periodică nu mai este valabilă. Noile modificări ale Codului rutier prevăd faptul că polițiștii trebuie nu doar să amendeze șoferul care conduce un vehicul fără ITP, ci să și rețină certificatul de înmatriculare al vehiculului și plăcuțele cu numărul de înregistrare. În locul acestora, polițiștii vor elibera o dovadă fără drept de circulație. Certificatul și plăcuțele se restituie proprietarului mașinii doar după efectuarea unei inspecții tehnice periodice, la care vehiculul mai poate fi transportat doar pe platformă sau tractat de autospeciale.

Printre prevederile noului Cod Rutier care intră în vigoare de duminică intră aceleași sancțiuni (amendă, reținere talon și plăcuțe) și pentru șoferii care conduc mașini care nu au fost trecute pe numele noului proprietar deși au trecut mai bine de 90 de zile de la înstrăinare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus