Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
20°C

Angajații din învățământ pot pleca în vacanță pe banii statului. Ce sumă a fost alocată pentru județul Sibiu

21 Mai 2018 12:20

Angajații din învățământ pot pleca în vacanță pe banii statului. Ce sumă a fost alocată pentru județul Sibiu

Peste 8 milioane de lei sunt destinați procurării voucherelor de vacanță pentru angajații din învățământ din județul Sibiu. Este vorba despre salariații din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat, ai Casei Corpului Didactic, ai cluburilor sportive, ai cluburilor elevilor, ai Palatului Copiilor, dar și ai Inspectoratului Școlar Județean. Voucherele vor fi acordate până în luna noiembrie în limita acestei sume.

Subiectul acordării voucherelor de vacanță este din anul 2009, când a fost aprobată o ordonanță de Guvern și ulterior o hotărâre de Guvern privind acordarea „tichetelor de masă”. Pentru domeniul învățământului, a fost nevoie și de un ordin al ministerului de profil care să aprobe metodologia pentru acordarea voucherelor de vacanță, respectiv un regulament în acest sens - documente ce au intrat în vigoare recent, în luna mai 2018.

Astfel, în anul financiar 2017 nicio unitate școalară nu a primit vouchere de vacanță în lipsa acestei metodologii, chiar dacă sumele au fost solicitate, ne-a explicat Constantin Dincă, purătătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. „E pentru prima dată când avem așa ceva. Fără această metodologie, școlile nu au putut să ofere vouchere”, a adăugat Dincă.

Astfel, un angajat va primi o singură indemnizație de vacanță în cuantum de maxim 1.450 de lei, ceea ce înseamnă că peste 5600 de angajați vor putea pleca în vacanță pe banii oferiți de stat. Această sumă poate varia în funcție de durata muncii prevăzută în contractul individual de muncă pentru funcția de bază și perioada contractului individual de muncă,respectiv dacă acesta e pe eprioadă nedeterminată sau determinată. Salariații trebuie să știe că voucherele de vacanță nu se acordă pe perioada în care contractul individual de muncă este suspendat, cu excepția cazurilor când e vorba despre incapacitatea temporară de muncă, concediu de maternitate, concediu de risc maternal și concediu pentru îngrijirea copilului bolnav.

De asemenea, potrivit regulamentului de acordare a voucherelor, suma de 1.450 de lei este impozabilă. Indiferent dacă sunt pe suport de hârtie sau electronic, acestea sunt destinate exclusiv achiziționării pachetelor de servicii turistice și au o valabilitate a utilizării de un an de la data emiterii lor.

În total, pentru județul Sibiu suma alocată pentru achiziționarea de vouchere este de 8.137.000 lei. Aproape 150 de unități din județ sunt acceptate să ofere vouchere de vacanță.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

3 comentarii

motanul garfield

Acum 2 ani

Ce-s 1450 de lei? mai nimic! praf in ochi!
Raspunde

reporter voluntar

Acum 2 ani

Daca tot faceti articol, de ce nu il faceti profesional ? Spuneti ca impozitul este de 10 la suta care se va retine din salariul pe luna in care angajatul a primit acele tichete, indiferent daca le va folosi sau nu. Legea interzice expres comercializarea lor, nu si DONAREA, sau alte forme de transfer a dreptului de proprietate. Asta vor vedea avocatii. (Garantii prin notar, sau imprumut ?) in concluzie beneficiul curat este de 1305 lei
Raspunde

un pedagog de scoala noua

Acum 2 ani

Vedeti de altii care sunt mai tot timpul in vacanta pe banii statului! Aceste vouchere sunt niste drepturi ale profesorilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus