Luni,
14.06.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Lucrarea descrisă ”cel mai mare dezastru urbanistic” a fost controlată. ”Nici nu aveau cheile la ei”

Lucrarea descrisă ”cel mai mare dezastru urbanistic” a fost controlată. ”Nici nu aveau cheile la ei”

Lucrarea de modernizare a rețelelor electrice din Turnu Roșu - descrisă de o parte din aleșii locali drept ”cel mai mare dezastru urbanistic”, dar și o potențială sursă de accidente mortale – a fost verificată de o comisie. ”Dar, când le-am cerut să deschidă cutiile montate pe stâlpi, nici măcar nu aveau cheile la ei”, spune primarul comunei, Stelian Istrate.

După ce doi dintre consilierii locali din Turnu Roșu au sesizat numeroase instituții pe tema lucrărilor de modernizare a rețelelor electrice de 0,4, cei de la SDEE Transilvania Sud – beneficiari ai lucrării – au anunțat înființarea unei comisii care să verifice situația în teren. Nemulțumirile aleșilor sunt legate de faptul că prin montarea contoarelor pe stâlpii din localitate, sunt create atât premisele unor accidente mortale, dar este distrus și peisajul localității, prin îngrămădirea de tuburi de plastic pe stâlpii din comună.

În anunțul SDEE Transilvania Sud, comisia de verificare a lucrărilor care costă un milion de lei trebuia să includă și un reprezentant al administrației din Turnu Roșu. Ceea ce nu s-a mai întâmplat. ”Această comisie a fost surprinsă întâmplător în timp ce se deplasa prin localitate pentru a-și îndeplini scopul pentru care a fost constituită, dar fără să solicite și prezența unui reprezentant al instituției noastre, care să participe și să își exprime punctul de vedere referitor la această problemă sesizată”, arată Stelian Istrate, primarul comunei Turnu Roșu. El spune că a observat reprezentanții comisiei pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localitate și a plecat să îi întâlnească. ”Le-am cerut să deschidă una din cutiile pentru contoare montate pe stâlpi, să vedem cum s-a lucrat în interior, dacă există pericole sau nu. N-au putut deschide cutiile, nici nu aveau cheile la ei”, mai descrie Istrate întâmplarea din a doua parte a săptămânii trecute.

Sesizările referitoare la modul în care sunt efectuate lucrările de modernizare a rețelei electrice au fost semnate de consilierii locali Cristian Costeiu și Radu Niculescu. În adresele lor, aceștia au criticat și lipsa de reacție și implicare a executivului din Primăria Turnu Roșu. Primarul susține, în replică, faptul că alte interese decât ale cetățenilor nu are. ”Împărtășim punctul de vedere expus de cei doi consilieri locali cu privire la modul de lucru și siguranța cetățenilor, dar nu este normal ca administrația publică locală Turnu Roșu să fie învinovățită de modul de lucru și proiectele demarate de către terțe părți. Niciodată, la nivelul Primăriei Turnu Roșu interesele financiare nu au cântărit mai mult decât interesele cetățenilor, iar acest lucru se poate observa din numeroasele proiecte demarate tocmai în vederea asigurării unor condiții de trai, educație și dezvoltare mai bune celor care ne-au dat votul de încredere în acest mandat”, arată primarul. El arată că administrația pe care o conduce nu a avut nicio implicare în proiectul de modernizare contestat. ”Această lucrare a fost executată sub aceeași formă și în alte localități”, mai spune Istrate.

1,13 milioane de lei este valoarea lucrărilor din Turnu Roșu. Firma executantă a arătat că aceste lucrări au fost executate conform proiectului.

Citește mai multe despre situația de la Turnu Roșu aici: Lucrare publică de un milion de lei. ”Interesele financiare sunt mai presus de interesele comunității”

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 3 ani

Absolut toate lucrarile publice sunt executate de modul *Lasa ca merge si asa* si dupa o perioada scurta trebuie reparat ce sa facut nou.Nu cred ca exista o exceptie de la aceasta regula.Si in mare parte si lucrarile executate de majoritatea ¨mesterilor¨sunt la fel. De aceea suntem tara lucrului bine facut si una dintre primele tari din lume cu unii bugetari foarte bogati.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

tradare -inalta tradare lucrati de mintuiala,bani furatzi,sai apoi paltin reparatii chiar nu meritau asta oamenii di TR
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus