Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Sondaj. Românii votează Iohannis și PSD

Sondaj. Românii votează Iohannis și PSD

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a prezentat un sondaj de opinie din care reiese că președintele Klas Iohannis ar câștiga detașat alegerile prezidențiale, iar PSD ar putea forma o nouă majoritate dacă ar fi acum alegeri prezidențiale, respectiv parlamentare.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în primul tur președintele Klaus Iohannis ar câștiga cu 39%, un scor mult mai mare decât a avut la primul tur la alegerile din 2014, atunci când a obținut 30,4%. Președintele este urmat în sondaj de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, fiecare cu câte 22%.  Alți candidați au șanse minime la prezidențiale. Dacian Cioloș, liderul Mișcare România Împreună, ar obține 4%, în timp ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar obține 3%. Totodată, din partea PMP a fost măsurat Eugen Tomac, cel care ar obține 2%.La nivelul partidelor politice, PSD stă cel mai bine în acest sondaj. PSD ar fi votat de 39% dintre respondenți, cu 3% mai puțin față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

media-152688139625706500

Conform sondajului CURS, PSD este urmat de Partidul Național Liberal cu 25% (-2%). În ciuda faptului că liderii PNL clamează o creștere spectaculoasă în sondaje, partidul nu sparge bariera de 25%. În ciuda faptului că cei de la ALDE erau dați de alte sondaje la peste 10%, în sondajul CURS partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu are doar 8%, un scor apropiat de ceea ce a obținut la alegerile parlamentare din 2016.

În ceea ce privește USR-ul remarcăm faptul că partidul este într-o ușoară scădere și a ajuns la 6%, în timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu se menține la 5%, limita pragului electoral. De asemenea, UDMR se menține la 6%, un scor care le asigură prezența în viitorul Parlament.

media-152679510431553100

Studiul a avut loc în perioada 27 aprilie – 8 mai. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Dorin

Acum 4 ani

Au dat CURS...
Raspunde

Sabin

Acum 4 ani

Cât creier poți sa ai sa votezi p.s.d ul??
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Sondaj FAKE!!!
Raspunde

L

Acum 4 ani

Ori suntem idioti, ori ne place circul si ne meritam soarta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus