Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Briz briz din parbriz: Mașinile sibienilor își poartă crucea

Briz briz din parbriz: Mașinile sibienilor își poartă crucea

Decorurile preferate ale sibienilor pentru mașini sunt odorizantele, icoanele și cruciulițele. Cu toate că riscă amenzi usturătoare dacă sunt prinși, șoferii cu greu ar renunța la accesoriile de pe bord. În plus, aceștia spun că nu îi deranjează cu nimic briz brizurile din parbriz și că văd chiar foarte bine printre ele. 

Șoferii care își atârnă în mașină felurite obiecte de decor, cu valoare sentimentală sau cu însemnătate religioasă, riscă amenzi usturătoare și chiar retragerea certificatului de înmatriculare. De pedeapsă nu scapă nici cei care au reclame, stickere, postere și jucării din pluș pe geamurile mașinii. Printre preferințele sibienilor în materie de decoruri de mașină se numără odorizantele de mașină, precum și cruciulițele și icoanele.

La capitolul odorizante, se pare că se practică și atârnatul în grup, câte 5-6. Pe măsură ce trece parfumul odorizantului cartonat, șoferul adaugă unul nou, fără să scape de cel vechi. Sau, cine știe, poate sunt agățate toate odată.

briz briz parbriz (6)

Nu lipsesc nici stickerele.

briz briz parbriz (1)

Sau mărcile de mașini și țările...

briz briz parbriz (2)

Dacă e să vorbim de obiecte religioase, aici trebuie deschis un capitol special. Acestea vin în forme, mărimi și culori diferite. Până și materialele diferă de la un șofer la altul. Avem brățărici, cruciulițe, icoane...

briz briz parbriz (4) briz briz parbriz (7)

Există și persoane foarte entuziasmate de această modă. Șoferița de mai jos, spre exemplu, spune că a avut chiar mai multe cruciulițe, dar că a mai dăruit celor dragi din ele.

Speriați de posibilitatea unei amende, șoferii ar renunța bucuroși la articolele de pe bord, cu toate că, spun ei, nu îi deranjează cu nimic atunci când conduc.

„E ceva normal să am tableta, ceasul și o cruciuliță, două acolo. În plus, pe mine chiar nu mă deranjează. Dacă nu este voie, o să le dau jos, ce să fac. Dar chiar nu mă încurcă cu nimic. Oricum nu cred că mă încadrez să iau amendă, că nu am multe”

„Am două zaruri mari la oglindă, dar nu mă deranjează când conduc. Se vede foarte bine și pe lângă ele, dar dacă o fi să ne ceară, le dăm jos, asta este”

„Nu mă deranjează chiar deloc. Văd foarte bine printre ele și nu vreau să le dau jos. Dar la banii pe care îi câștig pe taxi, renunț la ele fără nicio problemă. Oricum, nu țin la ele în mod special, sunt așa, doar de aspect”

Printre accesoriile amintite în Codul rutier se numără însă inclusiv suporturile pentru diverse dispozitive electronice, dar și vinietele sau abțibildurile “colecționate” pe marginea parbrizului. Alte obiecte care reduc vizibilitatea șoferului sau a pasagerilor și pentru care ar putea fi sancționați conducătorii auto sunt pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuți în neființă, pe care anumiți șoferi le lipesc pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Victoras

Acum 5 ani

Incredibila stirea. Pulitzer clar...
Raspunde

Dominic

Acum 5 ani

Astia sunt olteni nu sibieni :)
Raspunde

Veronica Lotrean

Acum 5 ani

Stire de nivelul comunei Sibiu si a satelor apartinatoare. Vai mama voastra de saraci fuduli!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus