Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Benedek Zacharie: Ministerul Transporturilor plătește angajaților anual 35 de miliarde de lei pe an. 950 de kilometri de autostradă

Benedek Zacharie: Ministerul Transporturilor plătește angajaților anual 35 de miliarde de lei pe an. 950 de kilometri de autostradă

Deputatul UDMR Benedek Zacharie susține că-i este greu să înțeleagă ce se întâmplă în vârful Ministerului Transporturilor, atâta timp cât lucrările de infrastructură nu prea există, societățile din subordine sunt în pragul falimentului, iar cu banii care se dau într-un an angajaților s-ar putea construi aproape o mie de kilometri de autostradă. ”În subordinea Ministerului Transporturilor există peste 78.000 de angajați, în toate structurile care sunt, nu numai în minister: RAR, CNAIR, CFR Marfă, CFR Infrastructură, tot ce ține de Ministerul Transporturilor. Costurile cu acești 78.000 de angajați au fost de 35 de miliarde de lei, conform declarației ministrului. Costuri înseamnă salarii, diurne, prime și alte drepturi salariale, cheltuielile de personal. Ca să înțelegem mai bine ce înseamnă 35 de miliarde de lei, apreciez că sunt 7,7 miliarde de euro, și ca să traducem și ce înseamnă 7,7 miliarde de euro, undeva la 950 de kilometri de autostrăzi. Aproape o mie de kilometri de autostradă, calculați la o valoare per kilometru de 7-8 milioane de euro, care nu e o valoare mică. Acest minister este un mastodont. Cel mai mare minister ar trebui să verifice și să mai taie din aceste sume, pentru că pe de-o parte există aceste costuri enorme și apoi vin cei de la CFR că au salariile mici. Atunci unde sunt acești bani? Pe ce se duc?”, se întreabă retoric Benedek Zacharie.

Deputatul sibian a depus mai multe interpelări la ministrul Transporturilor, Lucian Șova, iar răspunsurile nu l-au mulțumit deloc. ”Am întrebat, de exemplu, dacă există varianta B pentru a salva CFR Marfă, pentru că au datorii de 817 milioane de lei la CFR Infrastructură și au mai fost o dată iertați de datorii. Comisia Europeană are acum posibilitatea de a cere insolvența sau falimentul pentru CFR Marfă. Întrebarea mea a fost dacă există varianta B pentru această companie. Și nu am primit un răspuns”, spune Benedek. ”Există un cerc vicios: cei de la CFR Infrastructură nu au bani să facă întreținere și mentenanță, cei de la marfă și călători se plâng că au întârzieri pentru că cei de la infrastructură nu-și pot face treaba, dar marfa nu plătește folosirea infrastructurii. Nu știu cum poate accepta așa ceva Ministerul Transporturilor”, a concluzionat deputatul UDMR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Hell-Town

Acum 4 ani

- domnu` deputat de Haghita/ Concefa - prima data sa faci autostrada la tine, in judetu` HR! - poti sa faci autostrada si in Hungaria daca doresti - numai ca e naspa daca o faci acolo ca, uite, mor romanii nostri folosind-o (Szolnok, Cegled, etc.) @redactia TS - Dan Sova NU mai e demult ministru! Lucian Sova il chema pe actualul!!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Benny,Ministrul Transporturilor se numeste Sova da' nu Dan ci Lucian,poate de aici si nemultumirea.
Raspunde

Dorin

Acum 4 ani

Dl. deputat ar face bine să facă nişte calcule şi asupra costurilor cu angajaţii parlamentului. Să vedeţi ce de mii de kilometrii de autostradă s-ar construi. Aşa este când vezi paiul din ochii altuia şi nu vezi bârna din ai tăi.
Raspunde

maximus

Acum 4 ani

Vreo initiativa legislativa, dl deputat de HARGHITA (nu Sibiu!!!!!!), de cand esti in functie, in afara de cateva blabla-uri prin presa de Sibiu, ZERO!!! La Bucuresti nu te cam baga astia in seama. (amintim de legile justitiei care sun bune 70 % - asa cum sustii- dar pentru restul?) si altele.
Raspunde

marius

Acum 4 ani

Calculul ar trebui extrapolat pentru tot aparatul de stat : ministere, parlament,prefecturi.S-apoi sa tragem niste oncluzii .
Raspunde

ilie

Acum 4 ani

Hell-Town esti un pupincurist si imbecil rominii care au murit in ungaria nu au murit din cauza soselelor din ungaria au murit din cauza unui imbecil ca tine care nu a fost atent la circulatie si din eiea mai sunt Multi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus