Duminică,
14.08.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

Campionatul mondial de masaj: una din medaliile de bronz vine la Sibiu

Campionatul mondial de masaj: una din medaliile de bronz vine la Sibiu

Un sibian în vârstă de 33 de ani a obținut una din medaliile de bronz în cadrul Campionatului mondial de masaj, care a avut loc zilele trecute la Copenhaga.

Prezentată drept “prima medalie românească la un Campionat Mondial de Masaj“, aceasta a fost câștigată de sibianul Vlad Secuianu Bălescu, în cadrul Campionatului care a avut loc la Copenhaga în perioada 19 – 20 mai. Aproximativ 150 de participanți a numărat competiția din acest an, categoriile la care s-au întrecut fiind cinci: Masaj Suedez, Masaj Asiatic, Wellness, Free style și Masaj pe scaun. “Vlad a obținut medalia de bronz la secțiunea Wellness. Aurul i-a revenit englezoaicei de origine thailandeză Jidapha Wilkinson, iar argintul lui Yaniv Yosi Koka din Israel“, anunță reprezentanții Academiei Reflexovital din Sibiu, unde Vlad Secuianu a fost pregătit în urmă cu șapte ani.

Sibianul își descrie experiența de la campionatul organizat de Asociația internațională de masaj drept una “neprevăzută“. “Fac masaj cu mai multe accesorii, le am pe toate în același loc, în rucsac. La Campionat, când am deschis rucsacul, din două piese de masaj diferite (piatra de jad și ventuza) am făcut una singură. Așa am inventat un nou stil de masaj: cu ventuză și piatra de jad. Organizatorii au pus accent pe inovație, iar asta m-a ajutat. Locul 3 pentru mine a fost wow, nu m-am așteptat“, spune Vlad Secuianu, potrivit unui comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Academia Reflexovital.

“Masajul e ceva ce vine din interior. Muncești pentru el, te pregătești. Nu e suficient să faci doar un masaj de calitate. E un cumul de mai multe elemente. Pot să fac o comparație cu o carne din ciorbă. Doar carnea nu face ciorba bună, e nevoie de mai multe ingrediente. Ingredientul meu secret a fost echipa care m-a însoțit și m-a încurajat. Plus energia pozitivă și zâmbetul. Toate la un loc au făcut ca eu să obțin un rezultat bun”, Vlad Secuianu
Campionatul a avut și trei câștigători generali: aurul a fost câștigat de grecoaica Konstantina Makre, pe locurile doi și trei urcând Mosche Moreno (Israel) și, respectiv, and Woohyuk Jung (Coreea de Nord). Din delegația României au mai făcut parte alți patru maseuri, dintre care doi tot din Sibiu. Iar la Copenhaga, delegația română a primit sprijin din partea lui Alexandru Grădinar, ambasador al României în Danemarca – Alexandru Grădinar este din Sibiu, fiind fiul lui Ilie Grădinar, fostul director al fostei SC Energie Termică SA Sibiu. „Delegația română a fost bine primită în diaspora din Copenhaga, în prezența domnului ambasador Alexandru Grădinar, căruia îi mulțumim. Aș vrea să îi mulțumim și lui Constantin Roman, un român care locuiește în Danemarca de peste zece ani. A făcut totul pentru ca noi să fim bine primiți. Un român frumos, cu suflet mare, un patriot adevărat. Îi felicit pe toți participanții, în special pe Vlad, pe care anul viitor îl aștept cu medalia de aur. Vlad este talentat și pasionat. Medalia lui este încă o confirmare că Academia Reflexovital formează profesioniști” , spune Iulian Motoc, manager Reflexovital, potrivit comunicatului mai sus amintit.

Echipa Romaniei la Campionatul Mondial de Masaj

Delegația României a fost formată din Constantin Roman (Copenhaga), Corina Tetileanu (Târgu Jiu), Virgil Tăune (București), Daliana Dumitra (Sibiu), Motoc Iulian (Sibiu) și Vlad Secuianu Bălescu (Sibiu).

Foto: Academia Reflexovital

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus