Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Ziua PNL, sărbătorită la FDGR acasă. Fodor: ”Soluția stă  în PNL”

Ziua PNL, sărbătorită la FDGR acasă. Fodor: ”Soluția stă  în PNL”

Sediul FDGR a găzduit în această seară aniversarea de 143 de ani a Partidului Național Liberal, iar primarul municipiului, Astrid Fodor, și președintele FDGR Transilvania, Martin Bottesch, s-au declarat în calitate de invitați – gazde ai evenimentului susținători ai liberalilor la următoarele momente electorale.

33575985_1768475009858331_6982528147870711808_n

Tonul a fost dat de Astrid Fodor care a vorbit despre necesitatea ca liberalii să câștige alegerile următoare. ”Niciodată după revoluție nu cred că am trăit o perioadă atât de mare de dezbinare. Este cumplit ce se întâmplă și e o perioadă dificilă. Dumneavoastră sunteți cel mai mare partid de opoziție, să știți că așteptările cetățenilor, a celor care doresc schimbarea, stau în dumneavoastră. Noi suntem o formațiune politică, să zicem așa, dar suntem alături de dumneavoastră pentru că simțim în același fel, dar soluția stă  în PNL. Să sperăm că lucrurile vor merge așa cum ne dorim. Urmează alegeri în 2019, este primul prag de care trebuie să treceți, urmează alegerile prezidențiale și vrem cu toți ne angajăm în această luptă, dificilă care vedeți că devine tot mai aprigă pe zi ce trece”, a spus Astrid Fodor.

Astrid Fodor le-a răspuns pesediștilor

Primarul Sibiului nu a uitat să trimită săgeți spre inamicul comun, PSD. ”Încep să se simtă aceste presiuni. Nu mai departe de astăzi ni s-a reproșat din nou că doamna președintă a Consiliului Județean și doamna primar blochează construcția spitalului mult dorit de guvernul României. Nu știu cum blocăm, pentru că ne dorim acest proiect, lucrăm la el, dar așa se scrie istoria”, a spus Fodor, vorbind despre acuzațiile președintelui interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif.

33540608_1768464896526009_4852928627727138816_n

Primarul Sibiului a vorbit în largi termeni laudativi la adresa liberalilor. ”Vreau să vă spun cu mâna pe inimă, văd în sală foarte multe persoane cunoscute. Eu lucrez de mulți ani în administrația locală, am ocupat funcția de viceprimar, de primar interimar și acum de primar și vreau să vă spun că niciun singur membru al PNL sau vreo altă persoană din această sală nu a apelat niciodată la mine pentru o problemă personală. Niciodată. Dacă am avut discuții, am avut privind bunul mers al comunității și asta este un mare plus, vorbește mult despre ce înseamnă PNL, despre caracterul membrilor, despre viziunea pe care o au”, a plusat primarul Sibiului, stârnind aplauze furtunoase.

Bottesch: ”Vă doresc ca schimbarea să vină cât se poate de repede”

Tonul dat de Fodor a fost ținut președintele FDGR Transilvania, Martin Bottesch, care aproape a implorat la luptă. ”Există intenții comune, există multe lucruri comune pe care le-am promis sibienilor și pentru care am fost aleși, deci este normal să încercăm împreună să le realizăm. FDGR are propriul program, propria forță dar colaborează și își dorește să colaboreze în continuare. PNL e o forță puternică în România, deocamdată în opoziție, dar asta se poate schimba și ne dorim o schimbare. De Ziua PNL vă doresc la mulți ani și vă doresc ca schimbarea să vină cât se poate de repede”, a punctat fostul președinte al Consiliului Județean Sibiu.

33318310_1768464956526003_5988669567365283840_n

Turcan: Rezultatele ne obligă să construim o echipă

Discursuri mult mai moderate au avut însă liderii PNL Sibiu. Raluca Turcan s-a raportat în discursul său la echipă. ”Mă gândeam că de când am intrat în politică mi-am propus să nu dezamăgesc. Mi-aș dori să ies din politică respectând acest angajament. Dar în același timp, mi-am propus cu tărie să construiesc alianțe și să construiesc echipa și cred cu tărie că în politică rezultatele țin de echipă. Aici, în Sibiu, rezultatele pe care le avem în parlament, în conducerea administrației publice locale ne obligă să construim o echipă care să pună în primul plan interesul public, așa cum este țelul și angajamentul nostru, să punem înainte de toate interesul public al celor mulți nu al celor privilegiați de soartă”, a spus liderul PNL Sibiu.

Raluca Turcan a punctat în discursul său parteneriatul dintre FDGR și PNL, dar și lobby-ul pentru Sibiu al  președintelui Klaus Iohannis.  ”Societatea are însă tendința să treacă prea ușor cu vederea meritele oamenilor politici. Și oamenii politici au merite. Omul politic Klaus Iohannis a pus de cel puțin de 2 ori Sibiul pe harta lumii: prin Sibiu capitală culturală Europeană și prin întâlnirea șefilor de stat și de guvern in perioada în care România va deține președinția UE. Un exemplu de consecvență și determinare de-a lungul unei întregi perioade de timp pentru Sibiu și România deopotrivă. Parteneriatul între PNL și FDGR am convingerea că este deopotrivă un parteneriat pentru Sibiu și România”, a mai spus Turcan în discursul său.

Cîmpean: ”Am dovedit de-a lungul istoriei că este un partener de nădejde”

Daniela Cîmpean s-a referit la istoria partidului și la prietenii liberalilor. ”Mă uit în sală și nu pot să nu constat că deși un partid bătrân are atât de mulți prieteni. Vreau să profit de acest context și să salut prezența în sală a acestor prieteni, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, pe doamna vicepreședintă a Consiliului Județean, Manta Klemens, a domnului președinte al FDGR Transilvania, Martin Bottesch, a domnului președinte al Camerei de Comerț, domnul Gheorghe Aldea, a reprezentanților cultelor religioase și a altor instituții din Sibiu. PNL are prieteni mai vechi și mai noi și asta pentru că am dovedit de-a lungul istoriei că este un partener de nădejde”, a spus Cîmpean.

33313970_1768464589859373_2871619115540283392_n

Momentele de glorie ale liberalilor

Viceprimarul Sibiului, Răzvan Pop, a punctat din punct de vedere istoric momentele importante ale partidului, iar secretarul PNL Sibiu, deputatul Constantin Șovăială și-a îmbărbătat colegii anunțându-i că urmează doi ani ”de foc”. Deputatul Nicolae Neagu le-a amintit colegilor de partid două momente istorice, ceva mai actuale ale bătrânului partid: Raluca Turcan – aleasă primul președinte interimar al PNL post-fuziune și Klaus Iohannis – președintele României, ales pe lista de partid a liberalilor. La aceste socoteli, senatorul Mircea Cazan a mai venit cu un moment, ignorat până atunci: anul 2007, când cu PNL la guvernare România a intrat în NATO.

Și cadourile

Ca la orice zi de naștere, petrecerea a continuat cu desfacerea cadourilor. Organizația Mâini Unite, cunoscută în Sibiu pentru acțiunile civice pentru susținerea copiilor și a Spitalului de Pediatrie a primit recunoașterea liberalilor, iar un grup de tineri au câștigat o excursie la Bruxelles.

33470474_1768464643192701_5766200775512424448_n

Șampania și ”pateurile” au împins oamenii la discuții și amintiri, fiind o bună ocazie pentru liberali să revadă fețe dispărute mult timp din peisajul public. Apropo, vă mai aduceți aminte de Eugen Mitea? De Ioan Tămâian, Marin Crăciun... Gurile rele spun că acest eveniment a adus la o acțiune de partid pentru prima dată de după fuziune mai mulți liberali decât pedeliști.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

sibianul realist

Acum 4 ani

Fiti serioasa, doamna! de unde scot ei solutia???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

istorie

Acum 4 ani

Iata un partid care a construit democratia si statul roman fara sa trimita oamenii la canal sau sa impuna cu tancurile o anumita ideologie....
Raspunde

electoratul de varsta a treia

Acum 4 ani

UN PARTID CARE S-A FACUT FRATE SI CU DR... DOAR CA SA FIE LA GUVERNARE... sAGEATA INCLINATA ARE O ANUMITA SEMNIFICATIE...
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Solutia pentru Sibiu este că actuala conducere a PNL Sibiu să se împrospăteze cel puțin 75% cu oameni competenți , tineri curați necompromisi!Neagu, Șovăială,Turcan și Cazan sa treacă pe locul al doilea și atunci putem spune că sunt cei mai buni!Vor avea susținerea noastră a sibienilor, altfel vor sta in opoziție!
Raspunde

un grup de turisti din Valcea

Acum 4 ani

Care sunt maretele realizari ale lui Fuego ?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

PNL e ca un cartof: ce are mai bun e in pamint.
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Si ca mine gindesc 90 la sta din Sibieni toți știm ce ticălos si sarlatan este Neagu nu știu cum un traseist politic cum este el a ajuns in poziție înaltă in acest partid
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus