Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

Proiectele maratonului. (19) Seră pentru copiii de pe Valea Hârtibaciului

Proiectele maratonului. (19) Seră pentru copiii de pe Valea Hârtibaciului

50 de tineri de pe Valea Hârtibaciului vor învăța să iubească agricultura și să își cultive propriile legume și fructe. Inițiativa le aparține celor de la Asociația Elijah, iar anul acesta vor alerga la Maratonul Internațional Sibiu, pentru a strânge banii necesari implementării proiectului.

Practic, proiectul constă într-o seră care le va oferi copiilor o experiență ludică și terapeutică de pe urma căreia vor învăța principiile mediului înconjurător, respectul pentru natură și responsabilitatea pentru plante. Vor descoperi procesul de plantare, creștere și recoltare și își vor forma deprinderi care le vor fi utile toată viața. Mult mai important însă, copiii vor fi informați cu privire la agricultura ecologică și a alimentației sănătoase, esențială în dezvoltarea lor armonioasă.

„Într-o lume în care totul se cumpără de-a gata și puține lucruri se mai construiesc, contactul cu natura începe să fie o necesitate resimțită tot mai puternic la nivel personal, local sau macro-economic. Copiii, indiferent de mediul în care cresc, sunt tot mai tentați de zona tehnologică în detrimentul naturii. În cadrul acestui proiect ei învață să își dezvolte spiritul de echipă, colegialitate și competiție, prin folosirea unor metode de lucru interactive. Proiectul răspunde nevoii comunității de a re-învăța arta plantării, a îngrijirii plantelor și a dobândirii hranei proprii și crează posibilitatea de auto-susținere și de creștere a independenței personale”
Numărul tinerilor implicați în agricultură este tot mai mic, spun cei de la Asociația Elijah. Tocmai de aceea, au reușit să creeze un proiect care să îi facă fericiți, dar să îi și convingă în același timp să iubească natura.
„Romania se confruntă cu problema numărului foarte scăzut al tinerilor implicați în agricultură. Cursurile de specialitate în agricultură sunt inexistente, migrația uriașă a tinerilor de la sate spre orașe și din țară și interesul scăzut pentru produsele locale vin în întâmpinarea produselor industriale. Credem că tinerii pot schimba viitorul agriculturii românești, prin modul în care înțelegem importanța fermierilor în cultura noastră și prin conștientizarea consumului de produse locale”
Workshopurile săptămânale și activitățile zilnice ale proiectului vor imbogăți cunoștintele copiilor despre alimentele sănătoase, despre procesul lor de producție și despre moștenirea gastronomică locală, în contextul viitoarei Regiuni Gastronomice Europene 2019. Grupul țintă este reprezentat de 50 de copii și adolescenți din satul Nou și din satele învecinate, cu vârste între 4 și 13 ani, beneficiari direcți ai serviciilor oferite de Casa Thomas. Copiii provin din familii aflate în dificultate.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 25. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus