Vineri,
03.12.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Demisie în Consiliul local pentru un post de director al unei firme falimentare

Demisie în Consiliul local pentru un post de director al unei firme falimentare

Fost candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Sibiu, Mariana Gabriela Brunchea, și-a depus demisia din calitatea de consilier local.

Mariana Brunchea și-a depus demisia la finalul lunii aprilie 2018, iar acest act va fi adus oficial la cunoștința Consiliului local Sibiu în ședința de luna aceasta. Demisia vine ca urmare a numirii Gabrielei Brunchea în funcția de administrator special al SC Drumuri și Prestări Construcții SA, societate deținută integral de Consiliul local Sibiu. Gabriela Brunchea a demisionat în timpul celui de-al treilea mandat de consilier local al Sibiului. În 2012 a candidat pentru funcția de primar al Sibiului, obținând mai puțin de 5%.

Pe lista PNL pentru Consiliul local Sibiu, următorii candidați sunt Ioan Ciprian Cândea (preot) și Adrian-Cosmin Bibu (recent devenit director al Sălii Transilvania).

SC DPC SA a intrat, la cerere, în insolvență în martie 2015, la nici un an după ce nu a mai putut prelungi contractul de întreținere a drumurilor din municipiul Sibiu. Cu facturi scadente de peste 25 de milioane de lei la momentul intrării în insolvență, situația DPC a continuat să se deprecieze. De la peste 350 de angajați, DPC a încheiat anul 2017 cu câțiva angajați. În prezent este în curs de executare cea mai mare parte a sediului DPC din Sibiu, de pe str. Autogării.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Director nu-i totuna cu administrator special dl Deleanu.Surprinzator e ca actionarul majoritar n-a avut maruntisul de 25 milioane pentru salvarea unei firme controversate da' care,daca erai cu ochii pe ea facea treaba,cu costuri controlate,da' are pentru tot felul de bazaconii cu costuri necontrolate.
Raspunde

cetateanul

Acum 3 ani

societatea are la vanzare terenul de 34.000 mp la licitatie bineinteles
Raspunde

surprize surprize

Acum 3 ani

Însă cel mai valoros activ imobiliar identificat spre vânzare este terenul sediului DPC, de pe strada Autogării. Terenul are o suprafață de aproape 40.000 de mp, iar lichidatorul judiciar a propus dezmembrarea acestuia în trei loturi: unul de 7.888 de mp ar rămâne DPC-ului pentru continuarea activității stației de asfalt, iar restul de două loturi (de 7.006, respectiv 24.810 mp) urmează să fie scoase la vânzare. Suma pe care preconizează lichidatorii judiciari să o obțină de pe urma vânzării acestor două terenuri (cu tot cu clădirile aflate pe aceste terenuri) este de peste 11 milioane de lei. Terenurile urmează a fi vândute, la fel ca și celelalte bunuri, prin licitație publică competitivă cu strigare. ”Dacă bunurile care fac obiectul prezentei strategii nu vor putea fi valorificate la 100% din valoarea de piață, în vederea complinirii sumelor propuse a fi distribuite creditorilor și pentru a nu afecta dreptul acestora la distribuirile propuse, se vor putea scoate la vânzare și alte bunuri aflate în patrimoniul societății”, se mai arată în planul de reorganizare al SC DPC SA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus