Duminică,
05.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Opt străzi din zona Gării, Piața Cluj, Țineretului și Zona industrială vest primesc nume

Opt străzi din zona Gării, Piața Cluj, Țineretului și Zona industrială vest primesc nume

Agatei, Topazului, Smaraldului, Nicolae N. Bălășescu, Iacob Bologa, Partenie Cosma, Berna și Monaco vor fi noile nume ale unor străzi din diferite zone ale Sibiului. Totodată, consilierii locali vor “prelungi“ și strada Ovidiu și Tractorului.

Comisia de atribuire de denumiri a județului Sibiu a avizat favorabil atribuirea unor nume pentru nouă străzi din municipiu, cu recomandarea ca în cazul personalităților să fie trecută și profesiile aferente. Aceste nume urmează să fie supuse votului consilierilor locali în ședința programată pentru după-amiaza zilei de joi.

str noi gusterita

Potrivit proiectului de hotărâre redactat în acest sens, în zona podului Gării vor fi create străzile Nicolae N. Bălășescu (scriitor) și Iacob Bologa (om politic). Aceste străzi se află în cartierul City Residence și în viitoarea zonă rezidențială ce urmează a fi amenajată pe terenurile fostei întreprinderi Balanța. Tot în această zonă, strada Ovidiu va fi “prelungită“ din dreptul hotelului Lira până în City Residence.

str partenie cosma

Aproape de centrul Sibiului urmează să fie atribuit și numele Partenie Cosma (om politic) unei străzi creată în cartierul Kogălniceanu, aflat în curs de construire pe locul fostei întreprinderi Metalcar.

str topazului

În Cartierul Tineretului vor primi nume trei străzi nou create, legate de o prelungire a străzii Tractorului. Astfel, vor apărea străzile Topazului, Agatei și Smaraldului.

str berna

În fine, în Zona industrială vest, în prelungirea străzii Barcelona va fi botezată strada Monaco, de care va fi legată și noua stradă Berna.

Nu toate aceste terenuri peste care au fost amenajate străzile au fost preluate în proprietatea municipiului. Prin urmare, până la transferul proprietății, întreținerea acestor străzi rămâne în obligația proprietarilor privați.

Sursa foto: proiect de hotărâre de Consiliu local

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Zero

Acum 3 ani

Pardon, pana acum Monaco nu era Barcelona ?!
Raspunde

ioan

Acum 3 ani

vai de capul celor ce stau pe "personalitati + profesii", pana isi completeaza adresa prin formulare... si apoi formularele vor avea suficiente caractere? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus