Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Uniunea Cineaștilor îl premiază pe regizorul Dumitru Budrala

Uniunea Cineaștilor îl premiază pe regizorul Dumitru Budrala

Regizorul Dumitru Budrala, directorul fondator al Astra Film Festival, a primit ieri Premiul de Excelență în cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaștior din România 2018. Evenimentul, ajuns la cea de-a 46-a ediție, găzduit de Teatrul Național București, a reunit peste 500 de personalități și oameni de cultură, de cinema și de televiziune și i-a premiat pe cei care au excelat în ultimul an în cinematografia românească.

Recunoscut pentru filmele de nonficțiune Blestemul ariciului, La drum, Drumul regilor sau Sibiu 825, dar și pentru fondarea celui mai longeviv festival de film documentar din România și unuia dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa, Astra Film Festival, Dumitru Budrala a pășit ieri pe scena Teatrului Național pentru a-și primi Premiul de Excelență.

„Este o onoare pentru mine să primesc acest premiu și sa văd că eforturile noastre din ultimii 25 de ani în ceea ce privește evoluția cinematografiei românești documentare sunt apreciate în continuare. Este un premiu valoros pentru orice cineast și vine într-un moment aniversar în care Astra Film Festival împlinește un sfert de secol de când s-a remarcat ca mișcare culturală de prim rang în contextul cinematografiei documentare româneşti şi internaționale și ca susținător devotat al filmului românesc” a declarat Dumitru Budrala, regizor și director fondator al AFF.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus