Luni,
30.01.2023
Innorat
Acum
-3°C

Topul județelor cu cele mai multe salarii peste o mie de euro. Sibiul este pe locul 6

Topul județelor cu cele mai multe salarii peste o mie de euro. Sibiul este pe locul 6

Puțin peste 5.500 de oameni care muncesc în județul Sibiu câștigă salarii lunare nete de peste o mie de euro.

În Capitală lucrează peste 113.000 de angajaţi care câştigă salarii de peste 1.000 de euro net pe lună, reprezentând aproape jumătate din totalul angajaţilor cu peste 1.000 de euro net, arată datele Inspecţiei Muncii aferente lunii aprilie 2018, scrie Ziarul Financiar.

„Dată fiind presiunea de pe piaţa muncii şi faptul că pro­centul din PIB care se duce pe salarii este în continuare mic (de 35,8% din PIB în 2017, faţă de media UE de 47% din PIB- n.red.), există o tendinţă clară de creştere a salariilor. Firmele care pot să plătească salarii mai mari pot să o facă atunci când nu mai au încotro, iar acum au început să nu mai aibă încotro pentru că trebuie să îşi reţină oamenii. Presiunea de pe piaţa muncii va conduce la creşteri de salarii, iar acesta va fi un lucru bun“, a spus Andrei Caramitru, founding partner şi CEO în cadrul firmei de consultanţă Kessel Run Ventures, citat de zf.ro.
Pe lângă municipiul Bucureşti, judeţele Cluj (16.400), Timiş (13.000), Ilfov (9.900), Braşov (6.400), Iaşi (5.900), Sibiu (5.500) şi Prahova (4.600) sunt zonele în care lucrează cei mai mulţi angajaţi care câştigă peste 1.000 de euro net lunar.

La nivel naţional, numărul salariaţilor cu normă întreagă de muncă şi cu salarii de peste 1.000 de euro net pe lună a ajuns la finalul lunii aprilie din acest an la 217.402 persoane, în creştere cu 80% (adică cu 96.178 de persoane) faţă de perioada similară a anului trecut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Z

Acum 4 ani

Şi mai interesant, era căt la sută, din populația județelor, căstigă peste 1000 de euro, topul s-ar fii schimbat.
Raspunde

Wtf

Acum 4 ani

Cei care au pregătire câștiga peste 1000 euro!! Cei care scriu “fii” in loc de fi , sunt la minimul pe economie....normal! Trist e ca te mai și dai inteligent.
Raspunde

???

Acum 4 ani

80% din populatia activa TREBUIE , sa ajunga URGENT la acest venit. Altfel de ce suntem in UE? Costurile depasesc cu mult situatia reala. ADOPTATI URGENT MONEDA UNICA! Ne-am saturat de ,,somitatile" de la butoane!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus