Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunilor: 50 de cazuri confirmate de la începutul anului

Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunilor: 50 de cazuri confirmate de la începutul anului

Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii fizice, psihice sau emoționale a fost celebrată astăzi la Sibiu. Statisticile arată că de la începutul anului și până în prezent, 50 de sesizări de suspiciuni de abuz, neglijare și exploatare au fost confirmate la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Ziua de 4 iunie este dedicată micuților care au trecut prin momente traumatizante într-un anumit moment al vieții. Pentru acești copii nevinovați, DGASPC Sibiu lansează un apel la compasiune. În anul 2016 la nivelul direcției au fost înregistrate 644 de sesizări de suspiciune abuz, neglijare, exploatare, din care 365 sesizări au fost confirmate. Sesizările au făcut referire la 1118 de copii. Comparativ cu anul 2016, în anul 2017 DGASPC Sibiu s-a confruntat cu 572 de sesizări de suspiciune abuz, neglijare și exploatare pentru un număr de 945 copii.

În ceea ce privește anul 2018, la DGASPC Sibiu au fost înregistrate 184 de sesizări de suspiciuni de abuz, neglijare și exploatare, din care 50 sesizări au fost confirmate.

„4 Iunie ne reaminteşte tuturor că peste tot în lume copiii suferă din cauza diferitelor forme de abuz şi menirea noastră este să luptăm şi să protejăm drepturile copilului. Din nefericire chiar şi astăzi, ca şi în trecut, violenţa asupra copiilor rămâne un flagel din ce în ce mai răspândit, ocupând un minimal loc în conştiinţa colectivă. Pentru a pune capăt violenţei şi tratamentului abuziv împotriva copiilor trebuie avute în vedere mai multe măsuri, iar cele deja adoptate trebuie să fie mai bine implementate. Totodată, responsabilitatea societății este de a asigura şi susţine serviciile necesare pentru reabilitarea copiilor care au căzut victime abuzurilor. Această zi a devenit astfel Ziua internaţională a copiilor nevinovaţi, victime ale agresiunii fizice, psihice sau emoţionale”
Pentru a reclama orice formă de abuz asupra minorilor este la dispoziție Telefonul Copilului – 0269983 . Acest număr de telefon poate fi apelat de luni până vineri în intervalul orar : 07.30 - 16.00, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.

De asemenea, cazurile de violenţă în familie, abuz, neglijare, exploatare pot fi reclamate de către victimă, rude, membri ai comunităţii și la TEL VERDE, apel gratuit, 0800800227, de luni pînă vineri între orele 07.30 – 16.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus