Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Prima duminică de FITS. Ce e de văzut

Prima duminică de FITS. Ce e de văzut

Fie că ești un spectator avid de teatru contemporan, un părinte dornic să-și scoată copilul din casă, un tânăr care caută buna dispoziție pe străzile orașului sau un pasionat al spectacolelor neconvenționale, oferta din a treia zi de FITS satisface toate cerințele. Încercăm s-o descâlcim, ca să îți fie mai ușor să te decizi.

Pentru cei mici

O nouă șansă, pentru cei mici, de întâlnire cu maestrul Magician, Marian Râlea. De această dată, în anul centenarului, copiii sunt invitați să descopere „Poveștile celor trei Țări”: Moldova, Ardealul și Țara Românească, în Parcul Sub Arini, de la ora 11. Spectacolul interactiv durează o oră și jumătate și are ultima reprezentație de la acest Festival.

Este și prima zi în care Compania „Stelzen Art & Confusao” aduce costumele sale extraordinare pe străzile Sibiului. Cei mici vor fi încântați de Parada păsărilor exotice, prezente de la ora 12.30 și 21.00, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

De stradă

Se dansează pe străzi, iar cei care inițiază invitația și astăzi sunt englezii de la compania Acrojou. „Cercul pasiunii” a fost desemnat de Xtrax ca favoritul publicului în cadrul festivalului Greenwich and Docklands International Festival 2014 și a fost prezentat în turneu în ultimii patru ani. Dansatorii vor fi prezenți de la ora 12.30 și de la 18.00, în Piața Habermann.

Un fost fotbalist argentinian, reprofilat în artist de circ, își va prezenta jongleriile de la ora 13.00, în Piața Habermann, în spectacolul “Fotbal și circ”.

Și dacă nu le-ați văzut încă pe majoretele care au deschis festivalul anul acesta, aveți ocazia și mâine. Înființată în 1970 pentru a-și reprezenta țara la nivel internațional, în prezent La Montesina participă atât la slujbe civile și religioase, cât și la concerte, parade, spectacole stradale, concursuri naționale și emisiuni televizate. Duminică vor fi, de la 13.15 și de la 19.15, pe Bulevardul Bălcescu.

Dacă nu ați mai auzit de spectacole fără nicio vietate, Piața Mare este locul unde trebuie să fiți. De la ora 21.45, showul Magia apei va fi susținut de... fântâni muzicale. În același timp, la înălțime se desfășoară un alt spectacol - „Plutire și vis” are un decor elegant care uimește publicul prin simplitatea sa minunată, în contrast cu puterea efectelor sale.

Dans contemporan

Se dansează serios și pasional pe scena Fabricii de Cultură. Trei coregrafii într-un singur spectacol aduc canadienii de la Les Ballets Jazz de Montréal. Vor fi pe scenă, pentru câte o oră și jumătate, de la 16.00 și de la 20.00.

RECOMANDAT Una dintre cele mai inspirate companii de dans din lume, Kibbutz Contemporary Dance Company, vine cu spectacolul Laptele Mamei. Pregătiți-vă pentru un spectacol profesionist, emoționant și plin de înțelesuri, transmis doar prin mișcările trupului: „Laptele Mamei” - Un Cântec de Dragoste pentru Părinți. Așa cum au tradus criticii această reprezentație, este “una dintre cele mai extraordinare recviemuri de dans din ultimii ani”. De la ora 18.00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” (Sindicate).

Neconvențional

Gospelul este prezent și anul acesta la FITS. Duminică, englezii de la London Community Gospel Choir cântă la Biserica Reformată Calvină, timp de o oră, de la 18.00. Organizatorii susțin că Corul LCGC este cunoscut pentru flerul gospel funky, ritmurile swing, RnB și sunetul emoționant, acompaniat de coregrafii revigorante și gimnastica vocală, cu ajutorul cărora construiesc un sunet memorabil și inspirațional.

În alt registru, artista Ana Pinhal, care s-a născut pe 15 februarie 1980 în Leça da Palmeira, Porto, Portugalia, vine cu un spectacol de fado,  la Biserica Ursulinelor, de la ora 20.00.

„Aproape de perfecțiune” este un one-man show cu jonglerii atipice, care trezește sentimente puternice. La Biserica Fortificată Cisnădioara, de la ora 21.00.

Teatru

RECOMANDAT Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ana Ciontea, Șerban Pavlu, Florentina Țilea (care a jucat, ani la rând, în trupa Teatrului sibian), Richard Bovnoczki – o distribuție regală, pentru spectacolul Regele moare, al Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” București. Un spectacol de o emoție copleșitoare, în care fiecare dintre noi joacă rolul principal. De la ora 18.00, la Fabrica de Cultură UniCredit (Sala Faust).

O producție acompaniată de orchestră live, De-a râsul-plânsul prezintă lumea pe care o creează dramaturgul israelianHanoch Levin - crudă, sumbră și lipsită de iluzii. De la ora 22.00, pe scena TNRS.

Programul complet al zilei poate fi consultat la adresa sibfest.ro.

Sursa foto:Foto: Grimm

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus