Vineri,
28.01.2022
Ceata
Acum
-2°C

Băsescu: Statul paralel? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins!

Băsescu: Statul paralel? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins!

Fostul președinte Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu legat de discursul liderului PSD, Liviu Dragnea, de sâmbătă, de la mitingul social-democraților, desfășurat în Piața Victoriei. „Statul paralel? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins! Este greu să găseşti un individ cu un caracter mai mizerabil decât Dragnea. La mitingul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, înfiera cu mânie proletară, în faţa a cca 100.000 de naivi aduşi „pe tabel de prezenţă” din toată ţara, „statul paralel”. Îmbogăţitul peste noapte din Teleorman a uitat să le spună naivilor din Piaţa Victoriei că în perioada 2010 – 2014, de două ori pe săptămână, se întâlnea în vilele SRI, K2 şi T14, cu exponenţii „statului paralel” , Maior, Koveşi, Coldea, Ponta (alt caracter) , Dâncu, şi puneau ţara la cale legat de dosare şi arestări, mai ales după mai 2012 când Ponta (alt mare caracter ) a devenit premier.

Oare de ce nu o fi povestit Dragnea, naivilor din piaţă, cum îi mângâia ghipsul şi îi oferea şorici de porc proaspăt adus din Teleorman şi pârjolit la T14, Laurei Codruţa Koveşi? Oare cum ar fi primit naivii din piaţă vestea că Dragnea a fost unul din susţinătorii doamnei Koveşi la nominalizarea ca Procuror Şef DNA a doamnei Koveşi în 2013. Dar despre susţinerea publică dată renominalizării doamnei Koveşi de către Iohannis în 2016? Şi ce să vezi ? În epocalul discurs, tixit de perfidie şi minciună, lui Dragnea îi dă prin cap să spună că Băsescu a creat „statul paralel”. În regulă, o să fiu oricând de acord că timp de 10 ani, unul din obiectivele mele a fost consolidarea instituţiilor statului. Că uneori aceste instituţii au făcut abuzuri grave, pentru care procurori şi judecători trebuie să răspundă, iarăşi sunt de acord. Că trebuiesc modificate legi pentru ca abuzurile să nu mai fie posibile, este un alt lucru pe care îl susţin”, a scris Băsescu.

Fostul președinte susține că sintagma ”statul paralel” nu are nicio acoperire în realitate. ”Dar dacă eu am creat „statul paralel” pe care Dragnea vrea să-l distrugă sau să-l supună, este cert că tot Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiile „statului paralel” pe care azi îi acuză. (…) Sintagma „stat paralel” nu are nici o acoperire în realitate. Este vorba însă despre procurori, judecători, şefi ai unor instituţii de forţă, protocoale secrete, dosare penale selective etc, iar aici este vorba despre calitatea unor oameni care trebuie să răspundă în faţa legii pentru abuzurile lor şi nu despre instituţii, care, încontinuare trebuiesc consolidate şi nu distruse”, a mai scris Traian Băsescu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Raluca

Acum 3 ani

Doua canali ( Basescu si Dragnea) care merita sa infunde puscaria. Din pacate ,asta de doar un vis.
Raspunde

Coca Draxini

Acum 3 ani

...la impertinentele lui Basescu nu se gasesc comentatori ? ba da prapaditi mai sunteti !!
Raspunde

Nicu

Acum 3 ani

Băsescu este un ticălos milenar! Numai mizerie a făcut de când a prins gustul puterii,încă nu și a găsit Nașul!
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

hopaaa, ce repede isi asmute pesedeii postacii
Raspunde

Vecina

Acum 3 ani

Trist așa vedem si noi ce președinte nea condus țara nu e de mirare ca am ajuns unde sintem , cu asa un vocabular si așa mentalitate de ...
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

PSD-isti s-au dat mana (in comentarii) ca sa-l critice pe Basescu. Dar despre Dragnea, model lor de cinste si virtute pe care justitia "il hartuieste" doar ca sa-i strice linistea, nu au nimic de spus?!! Daca serviciile de informatii si justitia reprezinta "statul paralel", atunci e paralel cu lumea hotilor si lichelelor si asta e bine. Dar asa cum toate partidele sunt pline de lichele si in sevicii si justitie pot fi cateva, dar in toate cazurile aceste lichele trebuiesc eliminate, nu mentinute sau poromovate, nu trebuie sa ajunga modele pentru societate. ,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus