Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

Echipa de Liga I a Sibiului primește 2,4 milioane de lei de la oraș

Echipa de Liga I a Sibiului primește 2,4 milioane de lei de la oraș

Administrația locală a alocat echipei de fotbal care a promovat în prima ligă a fotbalului românesc suma de 2,4 milioane de lei, prin intermediul Agendei sportive.

Banii au fost alocați în urma unui al doilea apel de depunere de proiecte pentru Agenda sportivă a Sibiului, apel cu un buget disponibil de 4,3 de milioane de lei. Din acești bani, comisia de selecție a proiectelor a decis să împartă 2,75 de milioane de lei pentru proiectele depuse în cadrul celei de-a sesiuni.

Cele mai mari sume au fost alocate pentru două proiecte depuse de Asociația FC Hermannstadt, respectiv pentru pregătirea și participarea echipei FC Hermannstadt la competițiile organizate de Federația Română de Fotbal și de către Liga Profesionistă de Fotbal – 1,688 milioane de lei – și pentru echipa a doua a FC Hermannstadt – 0,711 milioane de lei.

Sumele au fost aprobate în cadrul unei ședințe a Consiliului local Sibiu organizată în prima zi a acestei săptămâni, ședință extraordinară care a avut pe ordinea de zi aprobarea finanțărilor nerambursabile pentru proiectele selectate pentru Agenda sportivă, în urma celei de-a doua sesiuni. “În urma analizei și evaluării, toate cele șapte proiecte au cumulat, fiecare, un punctaj de peste 60 de puncte (minimul pentru ca un proiect să fie declarat eligibil – n.r.). Nu au fost depuse contestații“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre referitor la alocarea finanțărilor nerambursabile.

În afară de fotbal, în cadrul celei de-a doua sesiuni de finanțare au fost alocate sume mai importante handbalului: Asociația CS Handbal Club Sibiu a primit 246.000 de lei pentru proiectul “Handbal Club Sibiu – Tradiție și performanță“.

În total, pentru cele șapte proiecte depuse au fost alocate 2.752.300 de lei, față de cele 3.685.000 de lei alocate în urma primei sesiuni de depunere de proiecte. Vezi mai jos lista proiectelor și sumele alocate.

Citește aici și despre sumele împățite în cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor.

 

Solicitant Denumire proiect Sumă alocată (lei)
Asociația Club Sportiv Handbal Club Sibiu Pregătirea și participarea la Festivalul Internațional de handbal Cell Cup - Vesprem, Ungaria 37,300.00
Asociația Club Sportiv Handbal Club Sibiu Handbal Club Sibiu - Tradiție și performanță 246,000.00
Asociația Club Sportiv Handbal Club Sibiu Handbal - Tradiția merge mai departe 29,000.00
Asociația Club Sportiv Sibiu Rally Team Cupa României - 2018 Viteză pe traseu montan 20,000.00
Asociatia Club Sportiv Tenis Club Pamira Sibieni de valoare reprezintă Sibiul 20,000.00
Asociația Fotbal Club Hermannstadt Pregătirea și participarea echipei FC Hermannstadt I la competițiile organizate de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal 1,688,447.00
Asociația Fotbal Club Hermannstadt Pregătirea și participarea echipei FC Hermannstadt II la competițiile organizate de Federația Română de Fotbal 711,553.00
  Total 2,752,300.00 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Eric

Acum 3 ani

Asociatia administratorilor de piete, Birt, Asociatia Fotbal Club Hermannstadt, Birt, transparenta privind cheltuirea sumelor alocate prin cele trei agende, ioc.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 3 ani

Ce zi e azi? 2018!... cam asa si betesugul (daca nu esti din Valencia, cunosti ce inseamna…) tau!
Raspunde

Sabin

Acum 3 ani

Chiar totul funcționează impecabil in Sibiu , avem ,scoli, spatele ,etc....puse la punct.....și trebuia finanțat fotbalul....părerea mea personală este ca sunt bani aruncați pe fereastra....dar...
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 3 ani

Sunt bani alocati pentru sport, eu zic ca nu trebuie amestecate domeniile... hai sa nu mai aruncam acesti bani pe concurs de trotinete si alte bazaconii de nisa, care intereseaza pe prea putina lume, sa folosim acesti bani pentru sporturile care fac performanta, iar promovarea in prima liga si finala cupei cred ca sunt deja performante. Ar trebui mai multi bani si la baschet, ca sa poti depasi locul 4, sa poti lupta cu Oradea, Steaua si alte echipe tinute exact din bani publici...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus