Joi,
07.12.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Dispare stadionul. Rămâne doar tribuna oficială FOTO VIDEO

Dispare stadionul. Rămâne doar tribuna oficială FOTO VIDEO

Stadionul Municipal va rămâne doar cu tribuna oficială în primul sezon al echipei FC Hermannstadt în Liga 1. Până în 20 iulie, malurile de pământ care susțineau tribunele stadionului vor fi îndepărtate, în locul lor urmând a fi ridicate schelele de metal pe care se va construi noul stadion. ”Până când va începe campionatul vom elibera întreaga zonă unde au funcționat tribunele stadionului, mai puțin tribuna oficială. Și aici vor fi lucrări de reabilitare, vor fi înlocuite scaunele, va fi pusă o nouă pistă de atletism și se va împrejmui terenul cu un gard nou”, a anunțat constructorul, SC Sinecon SA. Aceste lucrări vor fi desfășurate într-o primă etapă de construire a noului stadion. Schimbarea la față a stadionului municipal Sibiu se va produce abia în a doua etapă de modernizare, care va duce totalul investițiilor necesare la mai multe milioane de euro.

stadion lucrari (9)

Stadion de 19.000 de locuri

Capacitatea stadionului va crește la aproximativ 19.000 de locuri. ”Va fi realizată o structură metalică, ce va integra și tribunele existente la partea de acoperiș“, a declarat șeful serviciului de administrare a domeniului public și privat, Lucian Vizantie, într-o prezentare a noului stadion, de la sfrșitul lunii martie. El a mai arătat că cea de-a doua etapă de modernizare a stadionului va include și realizarea unei instalații de nocturnă, a unor tabele electronice de scor, va fi schimbat gazonul și realizată o instalație de încălzire a acestuia. Vor fi montate noi turnichete de acces, case de vânzare a biletelor, sistem de supraveghere video, sistem de sonorizare, de alarmare, dar și de prevenire și stingere a incendiilor. “Vor fi reabilitate și dotate corespunzător spațiile interioare, inclusiv cele destinate atletismului“, a mai precizat Vizantie.

stadion 3

Toate cele 19.000 de locuri vor fi acoperite, iar la nivelul parterului această învelitoare va fi deschisă pentru a asigura o mai bună circulație pietonală și auto, a precizat Vizantie. Potrivit lui, studiul de fezabilitate realizat indică faptul că prețul estimativ al proiectării și execuției lucrărilor din cea de-a doua etapă este de 72,28 de milioane de lei (aproximativ 15,5 milioane de euro). Această valoare se adaugă celor peste opt milioane de lei, alocate pentru prima etapă de intervenție asupra stadionului municipal.

stadion lucrari (12) stadion lucrari (11) stadion lucrari (10) stadion lucrari (9) stadion lucrari (8) stadion lucrari (7) stadion lucrari (6) stadion lucrari (5) stadion lucrari (4) stadion lucrari (3) stadion lucrari (2) stadion lucrari (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

PA ȘI PUSI

Acum 5 ani

OOO-LE-OLE-OLEEE, STADIOOOONU, NU MAI EEE
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Totusi cum va fi solutionata problema traficului si parcarii in zona? Tot cu masimi de poltie blocand accesul in zona???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus