Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Ziua Porților Deschise la Direcția Silvică Sibiu

Ziua Porților Deschise la Direcția Silvică Sibiu

Cu ocazia sărbătoririi Zilei silvicultorului, în data de 8 iunie 2018 în toate subunitățile Regiei Naționale a Pădurilor- ROMSILVA a avut loc ”Ziua porților deschise”, un eveniment cu caracter de informare a generației tinere cu privire la activitatea desfășurată în interiorul RNP – Romsilva, felul cum este plantată și cum este gospodărită o pădure, speciile de arbori existente în păduri și recunoașterea acestora, modul cum se exploatează și regenerează pădurile. De asemenea, au fost oferite informații despre fauna și flora spontană din pădurile României dar și despre meseria de pădurar. Publicul țintă al acestui proiect au fost copiii din școala generală cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

DIRECTIE-15-1

Cu această ocazie, fiecare ocol silvic din cadrul Direcției silvice Sibiu a invitat una sau două clase de pe raza lor de activitate după cum urmează: Direcția silvică Sibiu - Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu / Clasa I-a, Ocolul silvic Agnita - Colegiul Tehnic "A.T. Laurian" Agnita/ clasa a V-a și clasa a VI-a, Ocolul silvic Arpaș - Școala Gimnazială ,,Viorel Cucu Paltin” - Arpașu de Jos/ Clasa a VI-a, Școala Gimnazială ,,Badea Cârțan” -Cârțișoara / Clasa I-a și Clasa a VI-a, Ocolul silvic Avrig         - Școala Gimnazială Porumbacu de Jos / Clasa a VI-a, Ocolul silvic Dumbrăveni - Liceul Timotei Cipariu/ Clasa I-a A, Ocolul silvic Mediaș -     Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Mediaș / Clasa a III-a, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș / Clasa a IV-a și Şcoala Gimnazială Nr. 5 Mediaş / Clasa a IV-a, Ocolul silvic Miercurea Sibiului - Liceul Tehnologic ,,Ilie Măcelariu” / Clasa a IV-a, Ocolul silvic Sibiu - Școala Gimnazială nr. 4 Sibiu/ Clasa pregătitoare și Ocolul silvic Valea  Cibinului-Săliște - Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște / Clasa a III-a.

AVRIG-04

Personalul silvic din cadrul Direcției silvice Sibiu și de la ocoalele silvice au prezentat copiilor toate aspectele menționate în obiectivul evenimentului, elevii având ocazia să ia contact direct cu ocolul silvic și ceea ce înseamnă el, activitățile silvice, funcțiile și importanța pădurii în viața noastră, a tuturor.

AVRIG-01-1

”Considerăm că această primă ediție a evenimentului ”Ziua porților deschise”  fost o reușită, intenția Regiei Naționale a Pădurilor fiind ca acesta să devină un eveniment anual care să servească drept punte de legătură între generații, pentru un viitor comun mai bun”, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția SIlvică Sibiu.

35240536_1681438971903464_8245494033225351168_n

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus