Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

S-a schimbat Codul de procedură penală. ”S-a manifestat din nou o cârdășie întru corupție!”

S-a schimbat Codul de procedură penală. ”S-a manifestat din nou o cârdășie întru corupție!”

Modificările Codului de procedură penală au fost votate de Camera Deputaților, în această seară cu 175 de voturi pentru și 78 de voturi împotrivă. Camera Deputaților este for legislativ final, astfel că modificările sunt finale. Iniţial, deputaţii au decis prin vot ca amendamentele să fie votate în bloc, însă la cererea Opoziţiei s-a revenit asupra hotărârii, stabilindu-se vot asupra fiecărui amendament. ”Este aproape ora 22.00 și în Parlament Opoziția duce lupta pentru a proteja justiția de asaltul lui Liviu Dragnea și al clicii din PSD. Știți ce vor sa facă? 1) să poată face revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive dacă soluționarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces - exact situația lui Liviu Dragnea!  2) instanța de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanță decât dacă apar probe noi - cazul multor potentați politici; 3) nu mai poate fi făcută arestarea preventivă pentru infracțiuni de corupție, evaziune fiscală, infracțiuni prin mijloace electronice. Astăzi în Parlament s-a manifestat din nou o cârdășie întru corupție!”, a scris pe Facebook prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

Liderul PNL Sibiu a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor, înaintea votului final pe această iniţiativă, că PNL va sesiza la Curtea Constituţională asupra proiectului care aduce modificări Codului de procedură penală.

PNL şi USR au protestat faţă de decizia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor ca votul final pentru modificarea Codului de procedură penală să fie dat luni în plen, reprezentanţii partidelor de opoziţie afirmând că se încalcă regulamentul şi reprezintă un "comportament abuziv" al PSD.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

lol

Acum 5 ani

Hoti din toate tarile, uniti-va! Raiul vostru a aparut! Unde? In tara unde Alibaba considera ca cei 40 de hoti sunt insuficienti.....Multumim aldepesede!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus