Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

100 de copii din zona Copșa Mică-Mediaș au primit biciclete de la Episcopia Scandinaviei

100 de copii din zona Copșa Mică-Mediaș au primit biciclete de la Episcopia Scandinaviei

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a oferit joi, 21 iunie, 100 de biciclete copiilor sărmani din Copșa Mică, Mediaș, Valea Viilor și Motiș. Bicicletele achiziționate prin donațiile românilor din Scandinavia au fost oferite copiilor de Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, scrie mitropolia-ardealului.ro

biciclete copsa foto mitropolia ardealului (3)

Copiii au primit bicicletele la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Copșa Mică. „Am revenit în mijlocul dumneavoastră cu binecuvântarea Părintelui nostru Mitropolit Laurențiu pentru că dumneavoastră ne-ați dat prilejul să vă oferim una dintre bucuriile sănătoase ale copilăriei. Pe lângă ajutorul constant pe care cu drag vi-l oferim împreună cu frații noștri și surorile noastre din îndepărtata Episcopie a Scandinaviei, iată că se adaugă și acest dar pentru vacanța de vară, aceste 100 de biciclete în anul Centenarului, care înseamnă 100 de ani de România. Să folosiți sănătoși aceste biciclete, să vă bucurați de ele și să nu le țineți numai pentru dumneavoastră, să le împrumutați și celorlalți care poate au nevoie. Când primim ceva minunat, nu ne gândim doar la noi, ci în primul rând ne gândim la cei de lângă noi care au mai puțin”, a spus PS Episcop Macarie.

biciclete copsa foto mitropolia ardealului (8)

„Activitățile noastre au început puțin mai limitat, dar se dezvoltă și culminează cu aceste 100 de biciclete în valoare de 11.000 de euro, oferite cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire. Vă dați seama câtă bucurie au adus celor 100 de copilași care încep vacanța cu o bicicletă nouă. (...) Bursele sociale lunare, care au ajuns la 100 de copilași au început acum patru ani, într-o formă restrânsă, în comunitatea din Valea Viilor. Apoi am cuprins și Copșa Mică, Motiș, precum și Mediaș. Copiii primesc un bon valoric de 100 de lei și pot să-și achiziționeze alimente și rechizite. Nădăjduim să ducem mai departe acest proiect care aduce multă bucurie în zonă”, a spus pr. Petru Acatrinei, paroh la Valea Viilor.

foto Mitropolia Ardealului

biciclete copsa foto mitropolia ardealului (7)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Pe cind un exemplu oferit de bisericile din tara?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus