Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

53 de națiuni prezente la Red Bull Romaniacs 2018

53 de națiuni prezente la Red Bull Romaniacs 2018

Cel mai dificil raliu hard enduro din lume a ajuns la cea de a 15-a ediție, iar în perioada 24-28 iulie se va scrie o nouă pagină în istoria acestui sport.Totul a început în 2004 cu o aventură considerată aproape imposibilă, dar care a crescut an de an și care a ajutat la dezvoltarea enduroului pe plan global. Red Bull Romaniacs va aduce și în acest an la Sibiu cei mai buni rideri din lume, iar noi vom asista la o ediție record, la start urmând să fie reprezentate 53 de națiuni.

O îmbinare între tradiție și nou, așa ar putea fi caracterizat traseul acestei ediții, care, pe lângă zone noi, va avea incluse și secțiuni pe care s-a concurat la ediția inaugurală. “20 helpers”/ „20 de ajutoare” este unul dintre locurile în care vom putea vedea cât de mult a evoluat acest sport - și asta deoarece nu va mai fi nevoie de ajutor, comparativ cu 2004. Ca de fiecare dată, vor fi zone în care enduriștii vor fi nevoiți să își pună la lucru toate abilitățile, porțiuni aproape imposibile, în care se va cerne plutonul, și secțiuni în care aceștia să aibă răgaz să admire peisajele mirifice care înconjoară traseul celui mai dificil raliu hard-enduro din lume.

Totul va începe cu ceremonia de deschidere programată pe 23 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Va fi o paradă a tuturor celor 53 de națiuni prezente, un dialog cu riderii clasei Gold (cel mai dificil traseu din raliu) urmat de o demonstrație pe traseul de la Prolog.

După startul ceremonial din Piața Mare, pe 24 iulie urmează startul propriu-zis în raliu, dimineața fiind programate calificările pentru prolog și, începând cu ora 17.00, finalele. Prologul este showul urban în urma căruia se stabilește ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile de off-road. Cum ediția 2018 se dorește a fi una epică, traseul din acest an este unul care va rămâne cu siguranță în memoria concurenților.

Odată încheiată aventura urbană, urmează patru zile de off-road - în acest an traseul a trei dintre ele ajunge în zona Petroșani, urmând să se parcurgă chiar și secțiuni din mine dezafectate.

Așa cum spune tradiția, raliul se va încheia cu finișul de pe dealul Gușteriței, situat lângă Sibiu, un loc garnisit, ca în fiecare an, cu obstacole menite să îi facă pe concurenți să se bucure că au ajuns la sosirea celei mai dure competiții de cinci zile din lumea sporturilor cu motor pe două roți.

Red Bull Red Bull

Concurenții

Și în 2018, concurenții și-au putut alege, în funcție de abilități și timpul de pregătire avut la dispoziție, una dintre cele patru clase: Gold, Silver, Bronze și Iron, unde Gold are cel mai dur și lung traseu din concurs.

Sunt concurenți care literalmente vin de la capătul pământului pentru a lua startul la Red Bull Romaniacs, iar la ediția din acest an găsim pe lista de națiuni nume precum: Insulele Virgine Britanice, Vanuatu, Costa Rica, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Taiwan, Coreea de Sud sau Malaezia. Într-un clasament al țărilor, Marea Britanie are cel mai mare număr de rideri, fiind urmată pe podium de Australia și Germania.

Printrele numele mari din enduroul extrem, care vin să lupte pentru podium, îi găsim pe: Graham Jarvis, britanicul cu șase titluri și riderul supranumit „Regele Carpaților”, Jonny Walker (Marea Britanie), dublu câștigător al raliului, Wade Young (Africa de Sud), Alfredo Gomez (Spania), Taddy Blazusiak (Polonia), Mario Roman (Spania), Paul Bolton (Marea Britanie), Manuel Lettenbichler (Germania).

O serie de rideri români vor încerca să își depășească limitele în această ediție, ce se anunță istorică, a Red Bull Romaniacs, iar printre aceștia îi găsim pe: Emanuel Gyenes, singurul pilot din lume care a terminat toate edițiile organizate până în prezent și are și câteva podiumuri la activ, Dani Oțil, un rider care a izbutit clasări pe podium și care debutează în acest an la Silver, dar și pe Razvan Avramescu și Catalin Pavel, rideri care au deja câteva finișuri la activ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

L

Acum 4 ani

Cand vom avea un Parlament de oameni educati , atunci vom putea spera ca legislatia va pune capat acestor manifestari impotriva mediului. Pana atunci Carpatii vor fi torturati de astfel de indivizi ( enduristi, vanatori si constructori de microhidrocentrale).
Raspunde

lol

Acum 4 ani

NU din nou! Unde sunt organizatiile de mediu sa puna capat acestei barbarii???
Raspunde

Tu ce zici Iulian Panescu?

Acum 4 ani

Tu ce zici Iulian Panescu?
Raspunde

Andrian

Acum 4 ani

Cred ca e o mare greseala sa i bagi pe enduristi in aceeasi oala cu braconierii si ceilalti distrugatori ai padurilor. Acest sport din contra te face sa iubesti si sa pretuiesti natura...iti da un motiv in plus sa o protejezi ca sa te poti bucura de ea iar si iar...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus