Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Oamenii de afaceri sibieni cer județului trei hectare pentru un Centru de afaceri. Lângă Aeroport

Oamenii de afaceri sibieni cer județului trei hectare pentru un Centru de afaceri. Lângă Aeroport

Conducerea Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu propune consilierilor județeni concesionarea a aproape trei ha de teren, aflate în imediata apropiere Aeroportului internațional sibian. Suprafața este solicitată pentru realizarea unui “centru integrat de afaceri și evenimente“.

Terenul solicitat spre concesionare de către CCIA Sibiu se află pe șoseaua Alba Iulia, în partea dinspre oraș a Aeroportului internațional Sibiu. Alături de cei 27.000 de mp pe care îi măsoară terenul solicitat se află și o construcție cu o suprafață de 2.795 de mp, care în trecut era folosită drept hangar pentru repararea elicopterelor și celulă de alarmă. “Clădirea fostului atelier de reparat elicoptere este construit din beton și sticlă și nu a mai fost folosită în ultimii zeci de ani, fiind în acest moment în stare de conservare. Terenul este înierbat natural, neîntreținut și nu are folosință aeronautică sau de altă natură. Clădirea se află în avansată stare de degradare. Pentru această clădire și terenul înconjurător, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu face cheltuieli de mentenanță și pază, fără a avea veniturile asociate unei exploatări economice“, scriu reprezentanții CCIA Sibiu, în adresa prin care propun Consiliului Județean concesionarea acestui teren. Atât terenul, cât și clădirea, sunt în proprietatea CJ Sibiu, care a predat administrarea acestora Aeroportului.

tern ateliere reparaii elicoptere aeroport google street view Terenul solicitat în concesiune are acces direct la șoseaua Alba Iulia Foto: Google Street View

Investiții de două milioane de euro. Cel puțin

CCIA solicită concesionarea terenului și a clădirii în mod gratuit, invocând faptul că este un ONG de utilitate publică. Concret, reprezentanții CCIA propun ca pe respectivul teren să ridice un centru de afaceri care să includă suprafețe de expoziții și târguri, săli de evenimente publice și private, birouri pentru sediul Camerei de comerț, dar și pentru terți spații comerciale de proximitate și spații de servicii, un incubator de afaceri orientat înspre industria IT, dar și înspre “industriile creative“.

Pentru amenajarea unui astfel de centru de afaceri, reprezentanții CCIA au și o estimare a necesarului investițional. “Renovarea și punerea în funcțiune a clădirii existente estimăm că ar costa între 750.000 și 1.000.000 de euro, conținând în această estimare costurile de proiectare și execuție ale unui centru de afaceri și evenimente. Pentru partea de incubator de afaceri ar urma să fie edificată o clădire nouă, cu proiectare și destinație dedicată pentru incubator. Estimăm că fără dotări de specialitate, o astfel de clădire ar putea costa 550 de euro/mp, urmând să aibă o suprafață de 2.000 de mp“, se mai arată în adresa CCIA către CJ Sibiu.

Reprezentanții CCIA susțin necesitatea unui astfel de centru de afaceri insistând pe faptul că această inițiativă va sprijini dezvoltarea unor afaceri cu valoare adăugată mare, dar care folosesc un număr redus de locuitori. Aceste afaceri – în special din zona IT – ar urma să atragă tineri la Sibiu, zonă în care deficitul de forță de muncă este unul care amenință economia locală pe o perioadă îndelungată de acum încolo. În sprijinul solicitării sale, CCIA aduce și motivul potrivit căruia Strategia județului prevede necesitatea unui centru de afaceri, dar și parteneriatul pe care Camera de comerț l-a semnat cu CJ Sibiu.

Solicitarea CCCIA a devenit obiectul unui proiect de hotărâre care va fi pus pe masa consilierilor județeni în după-amiaza zilei de joi.
Sursa foto: Google Earth și Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Eu nu l-as da.Aeroportul are posibilitati ''de crestere'' dar fie nu le-a descoperit fie conjunctura economica nu le face fezabile.Peste citiva ani poate se vor intruni toate conditiile dar Aeroportul nu va mai avea teren.O fi CCIA ONG de utilitate publica da' are un buget suficient de mare pentru a putea cumpara teren de pe piata nu de a sta cu mina intinsa.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iliuta Apolzan

Acum 4 ani

Sa le deie pamant sa faca afaceri si sa deie de munca la oamenii harnici! Ca sunt romani sibieni de ai nostri, Carabulea, Ciolan, Domnariu, politia numai le pune bete in roate de oftica ca s-au ridicat de jos si au ajuns si au si dusmani! Sa fim romani cu romani sa ne ajutam si sa o ducem bine ca la Sibiu ca e bine si ne permitem!
Raspunde

Vlasov

Acum 4 ani

Aoleu, dar nu mai e un fost incubator de afaceri in zona aia? Ca sa nu mai zic ca ong ul asta de utilitate publica are un srl personal, Exposib International Travel, care fix cu expozitii si targuri se ocupa si care este condus de finul domnului Iordanescu.
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Si proiectul cu spitalul iar ramine la o parte
Raspunde

Stefan

Acum 4 ani

Mare jigodie Iordanescu asta...pai Aeroportul nu are spatiu suficient pentru parcare iar istetul Iordanescu vrea gratis teren exact in Aeroport...cum poate cineva sa fie atat de idiot?...
Raspunde

Ina

Acum 4 ani

Jigodie e un termen prea bland pentru ce face/reprezinta acest mafiot corupt pe nume Iordanescu. Sper doar sa nu fie deja "aranjate" treburile, pentru ca la asta se pricepe foarte bine!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Sună bine : “ oamenii de afaceri cer... “
Raspunde

Roby

Acum 4 ani

O solutie pentru spatiul insuficient al parcarilor din aeroport ar fi achizitionarea si amenajarea terenului viran aflat vizavi de intrarea la aeroport, pe care s-ar putea crea cateva sute de locuri de parcare cu plata, eliminandu-se astfel parcarile actuale de pe marginea carosabilului si zona verde.
Raspunde

Cipi

Acum 4 ani

Peste cativa Ani vor spune ca ar face inca un terminal si parcare dar numai ca nu Au umde
Raspunde

Nelu Ghise

Acum 4 ani

Referitor centrul de afaceri
Raspunde

Enge

Acum 4 ani

Da sa profite ccia de închiriere spații și profituri cât mai mari
Raspunde

Ipocrizie

Acum 4 ani

Pe acel spatiu, logic ar fi sa fie destinat unei activitati conexe aeroportului
Raspunde

Constructor sibian

Acum 4 ani

3 ha ca sa mai faca blocuri marii antreprenori locali, toti lucruri slabe si cu coarfe intretinute prin garsoniere de frica sotiilor! Sa mai vie olteni ca nu-s deja destui 100.000!!!
Raspunde

h

Acum 4 ani

CCIA Sibiu = Iordanescu=un hot (borfas) si mincinos notoriu. Spun asta dintr-un incident cu CCIA Sibiu/Iordanescu petrecut acum mai multi ani. PS: Vorbim de "Oamenii de afaceri sibieni" = Iordanescu = e rost de scos (furat) bani multi.
Raspunde

PNL=PSD=aceeași Mărie cu altă pălărie...

Acum 4 ani

M-ai dezamăgit profund doamnă Câmpean... Rușine e un cuvânt prea blând pentru ceea ce meriți...
Raspunde

bani murdari

Acum 4 ani

un nou tun magen Agentia de Dezvoltare, ATENTIE, SRL, SRL SRL!!! Sibiu
Raspunde

nicoleta

Acum 4 ani

Oamenii respectivi de afaceri, sa solicite terenul primariei din vecinatatea SC Hornbach - autostrada spre Sura Mare. Cateva ha bune de teren pe care cresc boscheti si e lasat in parloaga de ani de zile. Aeroportul are ce face cu terenul respectiv. Nu mai fiti egoisti si nu va mai ganditi numai la ziua de maine ci si in viitor, 10-20 de ani pentru cei care vin in urma noastra. Ideal pt ce vor sa construiasca ! Cu cat mai repede cu atat mai bine pentru dezvoltarea acelei zone de la periferia orasului. Nicoleta Serban
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus