Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Mediaș vrea să se promoveze ca destinație pentru cicloturism

Mediaș vrea să se promoveze ca destinație pentru cicloturism

Mediașul vrea să se promoveze ca destinație pentru cicloturism. În prima zi de toamnă va avea loc cea de-a doua ediție a competiției de ciclism Mediaș Bike Marathon, iar doritorii sunt chemați să se înscrie mai devreme pentru a plăti o taxă de participare mai mică.

Competiția este organizată de primăria Mediaș, în colaborare cu Asociația de Turism și Ecologie Dianthus Mediaș, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Pe lângă promovarea municipiului Mediaș, ca destinație pentru cicloturism, organizatorii vor să promoveze un stil de viață sănătos și mișcarea în aer liber.

Participanții la Mediaș Bika Marathon vor parcurge o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și poteci din jurul cetăților fortificate din Richiș, Biertan, Ațel, Dupuș, Copșa Mare – o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. Aceștia pot fi atât cicliști amatori, cât și profesioniști și vor putea alege din trei trasee propuse de către organizatori.

Traseele pregătite pentru Mediaș Bike Marathon

Primul are lungimea de 25 de km și este recoomandat cicliștilor amatori de nivel mediu, care au reușit să pedaleze în acest an, de preferat și în afara asfaltului, parcurgând și distanțe mai mari de 25 de km. Al doilea traseul are lungimea de 40 de km - e pentru cei cu nivel mediu de pregătire, iar cel de 75 de km - pentru cicliștii experimentați.

Toate vor începe cu turul de recunoaștere a orașului și se vor desfășura ulterior în zone offroad (pădure, poteci, drumuri de iarbă).

Ediția de anul trecut a reușit să adune 350 de participanți. „Succesul de care s-a bucurat prima ediție dovedește faptul că există o relaă nevoie pentru astfel de manifestări. Acest lucru este susținut șiș de numărul în continuă creștere al practicanților de ciclism. Zona Mediașului are un potențial extraordinar în ceea ce privește traseele de mountainbike, astfel încât sunt convins că toți participanții se vor bucura de o experiență deosebită și vor reveni și în anii următori”, a declarat primarul localității, Gheorghe Roman.

Cei care vor să se înscrie în competiție vor plăti o taxă de 60 de lei dacă o fac în cursul lunilor iunie și iulie, iar după 1 august aceasta va crește. Mediaș Bike Marathon va avea loc pe 1 septembrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus