Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Bătrână înșelată prin metoda Accidentul. Presupuși complici, prinși în județul Constanța

Bătrână înșelată prin metoda Accidentul. Presupuși complici, prinși în județul Constanța

Polițiștii sibieni, în colaborare cu cei constănțeni, au prins și reținut două persoane bănuite de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ACCIDENTUL.

În fapt, în 30 iunie, în jurul orei 00,30, o sibiancă în vârstă de 77 ani a primit un telefon din partea unui așa-zis avocat care i-a transmis femeii să pregătească toți banii pe care îi are în casă și toate bunurile de valoare pentru a i le trimite nepotului care ar fi suferit un grav accident rutier și ar fi avut nevoie de foarte mulți bani pentru îngrijiri medicale.

Sub presiunea emoțiilor stârnite de asemenea vești, femeia a strâns 5.550 de lei, 170 de dolari și aproximativ 35 gr. de aur, pe care i le-a înmânat unui taximetrist. La scurt timp după plecarea taximetristului de la ușa apartamentului femeii, aceasta a realizat că a devenit victima unei înșelăciuni și a anunțat Poliția.

Imediat după primirea apelului pe 112, polițiștii sibieni au obținut toate informațiile necesare și au luat măsuri specifice în vederea prinderii autorilor.

Întrucât exista suspiciunea rezonabilă că presupușii autori se află în județul Constanța, au fost contactați polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Constanța, care, pe raza municipiului Constanța, au reușit identificarea și prinderea unui tânăr în vârstă de 17 ani și a unei femei în vârstă de 29 de ani, ambii din județul Constanța, bănuiți de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Față de cei doi s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar în 1 iulie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus aplicarea față de persoanele în cauză a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor două persoane.

Polițiștii le recomandă, din nou, cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Republica Teleormăneană România

Acum 5 ani

Fiți pe pace îi scapă Iordache imediat și după aia ne pune să le cerem scuze!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus