Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Speranțele celor din Șelimbăr: două noi poduri de legătură cu Sibiul, gata anul acesta

Speranțele celor din Șelimbăr: două noi poduri de legătură cu Sibiul, gata anul acesta

În contextul în care administrația Sibiului abia acum a aprobat documentațiile incipiente ale modernizării primului drum care să creeze o nouă legătură între oraș și Șelimbăr, primarul comunei lipită de Sibiu, Marius Grecu, se arată optimist. “La noi durează mai mult hârtiile decât realizarea construcțiilor“, explică primarul Șelimbărului.

Chestiuneaunor noi legături rutiere între Sibiu și Șelimbăr a fost pusă prima dată într-un document oficial în urmă cu un an și jumătate, când a fost făcut public Panul de mobilitate urbană a Sibiului. Mai apoi, la începutul verii lui 2017, administrațiile Sibiului și Șelimbărului au semnat un protocol de asociere pentru construirea primei legături din cele cinci propuse, respectiv conectarea străzilor Oașa (din cartierul sibian Vasile Aaron) și Octavian Goga (din Șelimbăr) prin intermediul unui nou pod peste Valea Săpunului. Luna trecută, consilierii locali ai Sibiului au aprobat indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de amenajare a străzii Oașa, urmând ca pe baza acestora, Primăria Sibiu să lanseze procedurile de atribuire a lucrărilor de proiectare, construire și dirigenție de șantier. Abia după atribuirea acestor contracte lucrările vor putea fi demarate, cel mai probabil în cursul anului viitor.

Șelimbărul lucrează deja la drumuri

În tot acest timp, Primăria Șelimbăr a și contractat lucrările de modernizare a două străzi pe care urmează să se circule către și dinspre Sibiu. La jumătatea lunii iunie, Primăria Șelimbăr a semnat un contract de 923.000 de lei cu Paconstruct SRL, din Sibiu, pentru reabilitarea străzii Octavian Goga (cea care va fi legată de strada Oașa). Aceeași firmă a fost angajată și pentru continuarea amenajării străzii Pictor Nicolae Brana pe o porțiune de puțin peste jumătate de kilometru, până în zona străzii Rampa Ștefan cel Mare, din Sibiu. Valoarea contractului semnat la finele lunii mai 2018 este de peste 2,6 milioane de lei și include amenajarea de rețele de apă și canalizare, rigole, trotuare, spațiu carosabil, spații verzi și un loc de joacă. Pentru acest din urmă contract, termenul de finalizare este de opt luni. “Pentru această stradă a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, dar au fost descoperite o serie de situații în care trebuie realizate relocări de rețele pe cheltuiala noastră“, spune primarul Șelimbărului, Marius Grecu.

Podurile sunt în proiectare

Conectarea drumurilor nu poate fi realizată, însă, fără execuția de poduri peste Valea Săpunului care desparte cele două localități. Potrivit protocolului încheiat între Primăria Sibiu și cea din Șelimbăr, proiectarea și execuția acestor poduri cade în sarcina șelimbărenilor, administrația municipiului urmând doar a plăti cota care îi revine. “Proiectarea pentru toate podurile a fost contractată de către noi. Urmează să încheiem și alte protocoale cu Primăria Sibiu pentru aceste noi legături, încă nu am finalizat discuțiile“, adaugă primarul Marius Grecu. Potrivit datelor din Sistemul electronic al achizițiilor publice, Primăria Șelimbăr a contractat proiectarea a trei poduri peste Valea Săpunului: în zona străzilor Octavian Goga – Oașa, Pictor Nicolae Brana – str. Rampa Ștefan cel Mare și, respectiv, în zona străzilor str. Octavian Goga – Muncel. “Tot ce ține de partea de Șelimbăr noi sperăm să fie gata până la sfârșitul anului, inclusiv execuția lucrărilor, căci la noi durează mai mult hârtiile decât realizarea construcțiilor. Cel puțin două noi legături ar urma să fie gata anul acesta, pentru că în afară de prelungirea străzii Octavian Goga realizăm și prelungirea străzii Pictor Nicolae Brana“, mai spune primarul Marius Grecu.

Sursa foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

gicu

Acum 4 ani

Faceti poduri si magistrale de legatura pe o strada de nici 2 m latime, gen str. Oasa. In inghesuiala aia comunista, voi aduceti toata circulatia selimbarului! Asta da gandire, asta da dezvoltare!
Raspunde

McD

Acum 4 ani

...e clar ca str. Oasa va fi largita prin reamenajarea spatiului dintre carosabil si trotuare...chiar si parcarea va fi deasemenea interzisa pe ambele sensuri de circulatie...rabdare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus