Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Primul nou drum de legătură îi costă pe sibieni 1,6 mil. lei. “Unirea“ cu Șelimbărul e încă în acte

Primul nou drum de legătură îi costă pe sibieni 1,6 mil. lei. “Unirea“ cu Șelimbărul e încă în acte

Ca urmare a protocolului semnat între Sibiu și Șelimbăr în iunie 2017, pentru amenajarea unor noi legături rutiere, administrația locală a municipiului a calculat cât ar costa realizarea primului nou drum între cele două localități.

Prima nouă legătură ar urma să unească străzile Oașa, din Sibiu, și Octavian Goga, stradă din Șelimbăr, așa cum este prevăzut și în protocolul de asociere semnat de cele două primării în urmă cu un an. Potrivit protocolului, fiecare primărie va trebui să organizeze procedurile de achiziție și să aloce resursele financiare necesare executării lucrărilor de pe propriul teritoriu administrativ. Podul prevăzut a fi construit peste Valea Săpunului între cele două străzi va fi licitat și executat sub supravegherea comunei Șelimbăr, însă. Primăria Sibiu, „va suporta financiar partea ce-i revine privind cheltuielile aferente proiectării și execuției podului peste Valea Săpunului proporțional cu suprafața aflată în proprietatea municipiului Sibiu”.

Până acum, Primăria Sibiu a calculat care ar fi costurile amenajării străzii Oașa, fără cele aferente podului peste Valea Săpunului: 1,6 milioane de lei, cu tot cu TVA. “Realizarea investiției va conduce la modernizarea infrastructurii de bază a acestei străzi, prin realizarea unui spațiu carosabil și trotuare cu îmbrăcăminte asfaltică, precum și reabilitarea sistemului de iluminat public și crearea unei rețele de cablaj metropolitan“, se arată într-un raport al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu, prezentat consilierilor locali care au aprobat indicatorii tehnico-economici ai lucrării.

Potrivit acestor indicatori, strada Oașa va fi reabilitată pe o lungime de mai puțin de 400 de metri. Vor fi reabilitate rețelele de apă și canalizare pe o lungime de câteva zeci de metri, iar pentru sistemul de iluminat vor fi amplasați 18 noi stâlpi. Din estimările de 1,6 milioane de lei, costurile cu construcția și montajul sunt estimate la 1,3 milioane de lei.

Ulterior adoptării acestor indicatori tehnico-economici, administrația locală va trebui să scoată la licitație contractele de proiectare, obținere a avizelor necesare și execuție, precum și cel de dirigenție de șantier, fapt care face puțin probabil ca lucrările la prima nouă legătură dintre Sibiu și Șelimbăr să înceapă din acest an.

oasa octavian goga

Potrivit datelor din Planul de mobilitate elaborat la comanda administrației sibiene anul trecut, podul peste Valea Săpunului ar urma să aibă o lungime de aproximativ 42 de metri. În afară de legătura între cele două localități prin conectarea străzilor Oașa (pe care, din strada Semaforului, se face accesul către magazinul Penny Market) și, respectiv, Octavian Goga, Planul de mobilitate mai include și alte trei posibile conexiuni între cele două localități. În martie anul trecut, primarul Astrid Fodor declara că în bugetul Sibiului sunt prevăzute fonduri pentru trei astfel de conexiuni. „Vor fi și bani pentru execuție, ne vom grăbi, sperăm să putem să le realizăm până la sfârșitul anului“, declara Astrid Fodor (detalii aici).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dionisie Popelca

Acum 5 ani

Este momentul ca noi, rezidentii Selimbarului, oameni de bine, destoinici, care din truda muncii noastre am edificat aceasta frumoasa si mandra asezare, sa ne cerem autonomia de sibienii oltenizati, lucruri slabe care ne pun bete in roate! Dezvoltarea sta in mainile noastre, dragilor!
Raspunde

Andu

Acum 5 ani

Plateste Sibiu sa se gatuiasca tot traficul din Vasile Aaron, inevitabil si Milea. Domnilor cu viloace din Selimbar nu le convine nici sa stea prea mult in trafic, evident ca este cu dedicatie facuta legatura. Nu este normal sa se iasa printre stradute si asa inguste si pline de masini.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus