Vineri,
17.05.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Noul proiect al parcului Sub Arini, scos la licitație pentru „apropierea de standardele europene”. De la un amfiteatru, la iaz și noi fântâni arteziene

Noul proiect al parcului Sub Arini, scos la licitație pentru „apropierea de standardele europene”. De la un amfiteatru, la iaz și noi fântâni arteziene

Cu o suprafață de aproximativ 22 de ha, cea mai importantă zonă verde a Sibiului, care se-ntinde până aproape de centru ar trebui să aibă în câteva luni un proiect de reamenajare, care să fie implementat mai apoi în decurs de 12 luni cu o sumă estimată la aproape 44 de milioane de lei.

Un amfiteatru, un iaz amenajat în zona străzii Avrig, un totem uriaș, locuri de joacă, alei și zone senzoriale, zonă de activități în aer liber, alături de lucrări de reabilitare a spațiilor existente fac parte din detaliile contractului scos la licitație de către Primăria Sibiu cu un buget alocat de aproximativ 743.000 de lei, la care se adaugă TVA. Contractul are în vedere elaborarea proiectului tehnic și asigurarea asistenței tehnice pentru „Amenajarea parcului Sub Arini”.

„Necesitatea reabilitării și modernizării parcului Sub Arini derivă din nevoia de petrecere a timpului liber și recreere, contribuind la creșterea gradului de civilizație și la înfrumusețarea orașului, în vederea apropierii de standardele europene, cu implicații benefice în asigurarea unui climat sănătos de conviețuire în cadrul comunității locale și cu un impact pozitiv asupra creșterii gradului de socializare a locuitorilor orașului Sibiu”, se arată în caietul de sarcini al procedurii lansată de Primăria Sibiu.

Discuțiile despre reabilitarea și modernizarea parcului Sub Arini au început în urmă cu aproximativ doi ani. Vocile care s-au opus acestei idei au argumentat că intervențiile propuse vor duce la pierderea laturii „naturale” a parcului. Replicile aduse acestor critici au arătat că parcul are nevoie de o primenire, iar intervențiile prevăzute nu afectează nici 10% din suprafața parcului, adică respectă legislația.

Citește și Viitorul Sub Arini e în consultare publică: un iaz, o zonă de belvedere, bicicliști separați de pietoni

„Scopul reabilitării acestor spații verzi este stoparea fenomenului de degradare a spațiului verde, creșterea calității peisajului, creșterea gradului de confort al locuitorilor, înlăturarea aspectului neîngrijit al acestei zone urbane, îmbunătățirea calității factorilor de mediu”, se arată, acum, în caietul de sarcini aferent licitației pentru proiectare.

Noi puncte de atracție în parc: amfiteatru, iaz, fântână arteziană cu 42 de jeturi

Printre noutățile pe care administrația locală le dorește a fi implementate în viitorul parc Sub Arini se numără și un amfiteatru, în partea de jos a parcului, în zona străzii Avrig. „Acesta ține cont de panta naturală a terenului și este format din gradene din piatră naturală, cu spații de circulație din gazon. Scena este din lemn și spatele gradenelor este din piatra și lemn. Acesta poată fi folosit de școli/facultăți pentru «Școala în natură», o clasă în aer liber fără impact major în parc”, propun reprezentanții Primăriei Sibiu. 

Între acest viitor amfiteatru și strada Avrig ar urma amenajat și un iaz cu o adâncime maximă de 1,5 metri, a cărui formă neregulată ar urma să aibă dimensiuni maxime de 35 x 22 metri (este estimat un volum de apă de 506 mc). „Se va realiza un iaz artificial, cu aspect natural, cu rol în ecologizarea apei, folosind tehnici de fitoremediere, biofiltrare, consolidare a albiei și stabilizare a taluzurilor malurilor în zona amenajării acestuia. Se va amplasa un mic ponton din lemn pentru a admira iazul. Accesul către acesta se va face pe o alee din lespezi de piatră”, este descrierea acestui nou iaz.

În zona monumentului „Szweteney Weg” (aflat în colțul de la intersecția bulevardului Victoriei cu strada Martin Hochmeister) proiectul propune un spațiu de relaxare prin „realizarea unei piațete din lespezi de piatră, plantări, amplasarea de bănci și instalarea unui panou informativ cu date referitoare la acest monument și istoria lui”.

Pentru primenirea parcului este propusă și înlocuirea fântânilor din zona statuii lui Mihai Eminescu cu o fântână pietonală, la nivelul pavajului, care să numere 42 de jeturi de apă. „Piațeta cu bustul lui Mihai Eminescu va fi reamenajată prin refacerea cu beton armat a zidurilor de sprijin și a treptelor. Se va placa soclului statuii. În locul celor trei bazine vor fi amplasate jeturi de apă la nivelul pardoselii”.

Totem uriaș și poteci tematice

Proiectul de reamenajare a Sub Ariniului propune amplasarea în zona din fața restaurantului Bolta Rece a unui „totem volumetric tip sculptură cu denumirea parcului ce va servi ca loc de ședere și reper”. „Totemul se va realiza din metal și lemn și va permite șederea în litere”, se arată în documentația potrivit căreia parcarea din fața restaurantului în discuție urmează să fie desființată cu acest prilej, locul acesteia urmând a fi luat de o piațetă care va avea rolul de loc de întâlnire și punct de reper.

Tot în zonă este propusă reamenajarea pavilionului de muzică, prin reabilitarea învelitorii și iluminarea acestuia. „În interiorul pavilionului se propun elemente de ședere, ce vor fi mutate atunci când pavilionul va fi folosit pentru expoziții”.

„Zona fântânii și a rosariului va fi completată cu o serie de pergole de lemn, pe stâlpi din beton placați cu piatră naturală. Aceste pergole sunt amplasate pe aleea existentă și vor fi suportul de creștere pentru glicină (Wisteria sinensis). Fântâna decorativă va fi reabilitată și integrată în amenajarea parcului”, se mai arată în proiect.

Potecile de pământ apărute ca urmare a traseelor urmate de către vizitatorii muzeului urmează să fie transformate în cinci poteci tematice. Astfel, Potecile Arborilor vor avea rolul de a pune în valoare speciile care există în parc și a importanței și rolului zonelor verzi. Pentru Poteca Păsărilor „se vor monta panouri interpretative cu speciile de păsări din Parcul Sub Arini, din Sibiu, și curiozități”, dar și ”hrănitoare pentru păsări și căsuțe/cuiburi pentru acestea”. Printre potecile propuse sunt cele ale apei, ale insectelor, dar și una istorică, despre evoluția parcului.

Tobogane pe pământ „pentru toate vârstele”

Locurile de joacă vor fi extinse: cel din zona stadionului cu „un loc de joacă verde”, iar cel central va avea noi elemente. În plus, accesul spre acesta se va face și prin intermediul a două tobogane (într-o zonă cu pantă mai mare, către locul de joacă central și care să urmărească profilul de relief preexistent). „Acestea vor putea fi folosite de toate categoriile de vârste”. 

Dincolo de strada Avrig (în partea dinspre Valea Aurie a parcului) este propusă amenajarea unei toalete publice cu autospălare, adaptată și pentru persoanele cu dizabilități.

În această zonă a parcului este propusă și o zonă pentru jocuri în aer liber. „Respectiv o zonă de tras la țintă (cu arc, praștie etc) cu diverse ținte (ținte rotunde, ținte din materiale naturale poziționate la diverse distanțe/înălțimi), astfel încât copii să fie tentați să se joace în aer liber fără să vandalizeze mobilierul urban aflat în parc, deoarece în prezent aproape toate prezintă semne de astfel de lovituri”.

În zona intersecției cu Aleea Călăreților este propus un „scuar verde”, în tot parcul va fi amenajat un nou sistem de irigare (2,3 ha ar urma irigate automat), iar sistemul de supraveghere video din parc ar urma dotat cu sisteme de recunoaștere facială.

25 de arbori tăiați

Intervențiile propuse sunt și la alte niveluri, precum cele de remanejare sau revitalizare a malului pârâului Trinkbach, reutilizarea și amenajarea canalului Seviș, cornișele laterale ale parcului, luminișurile și așa mai departe.

Iar în cadrul acestui proiect se consideră că este nevoie de tăierea a 25 de arbori. „Deoarece sunt uscați. Cei 25 de arbori au circumferinţa trunchilui cuprinsă între 14 şi 228 cm, arborii cei mai mari fiind din specia Prunus avium, Tilia cordata, Aesculus hipocastanum şi Robinia pseudoacacia”, arată reprezentanții administrației locale.

Evident, proiectul de reamenajare a parcului propune și introducerea unor noi specii de plante adaptate la mediul urban și la tendințele actuale de schimbare climatică, dar și completarea speciilor care au dispărut în timp ori numărul le-a scăzut dramatic.

În trei luni, dar prin 2025                           

Firmele interesate de acest contract au termen de depunere a ofertelor în ziua de 28 mai 2024. Iar reprezentanții Primăriei Sibiu estimează că vor finaliza de analizat ofertele și vor decide un câștigător cel mai târziu la finele lunii noiembrie 2024.

Conform caietului de sarcini, conceptul după care va fi reamenajat parcului trebuie propus administrației locale în 20 de zile de la semnarea contractului. Mai apoi, documentațiile solicitate (dosarul pentru autorizația de construire, proiectul tehnic și detaliile de execuție) vor trebui livrate în termen de trei luni de la semnarea contractului. Acesta include și asistența tehnică, servicii care vor trebui prestate pe toată durata lucrărilor de intervenție în parcul Sub Arini. Intenția autorităților locale este de a atrage fonduri nerambursabile pentru acoperirea cheltuielilor generate de reabilitarea celui mai mare parc al Sibiului.

Firmele interesate de acest contract trebuie să facă dovada faptului că printre specialiștii cu care lucrează se numără, în afara șefului de proiect, și arhitecți, urbaniști sau ingineri peisagiști, ingineri în construirea de drumuri, ingineri în instalații electrice și, respectiv, ingineri în instalații hidroedilitare.

Citește și Primăria promite că reamenajarea Sub Ariniului ”va îmbogăți capitalul natural existent”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

48 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Amadeus

Acum 2 săptămâni

E exact acelasi proiect ...pus pe tava din nou. Ceva in plus: "Tobogane pentru toate varstele". E si pentru pensionari si pentru sugari? Va plafonati...la amfiteatru...pentru ce au nevoie oamenii de amfiteatru? In parc? Zero viziune. Mergeti la Baile Govora si vedeti acolo parc! Amenajat cu fonduri europene. Cu alei...bănci..cascada cu apa...fântâni arteziene. Aer curat...de asa ceva e nevoie nu lalait de Totem. Ala a fost si in proiectul trecut. Altceva? Sau ne băgați pe sub nas tot acelasi proiect deja e a treia oară. Schimbați proiectanții.
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 2 săptămâni

Io nu intleeg ceva: sunt atatea zone si campuri lasate de parloaga in jurul orasului, si ilustrii vor sa schimbe ceva ce merge. Lasati subariniul cum e si faceti toteme oe campul dinspre sura sau dinspre broscarie. Avem o singura zona verde in inima sibiului, n-o mai betonati si pe aia
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Minciuni sfruntate marca fodor :tăiem copaci pentru "îmbunătățirea calității factorilor de mediu”

Acum 2 săptămâni

44 milioane de lei aruncați aiurea pe apa sâmbetei și fără consultarea sibienilor. S-au descoperit brusc 25 de copaci uscați fix unde trebuie și fix când primăria vrea sa strice parcul. Iar sistemul video cu recunoaștere facială e pentru ce,??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Văsălie Noroi

Acum 2 săptămâni

Cineva are intrres ss betoneze parcu ,o fi propritaru de la fosta Bolta Recel ,sigur are statie de betoane ! Si madama i cânta i strună! Lasati parcul in pace ,refaceti cum trebuie ce este degradat si lssati natura atata cit mai este!
Raspunde

Bobo

Acum 2 săptămâni

Da Amadeus , asa este ! Au pus ochii si pe parc...de parca de totem si tobogane avea nevoie parcul. Alti proiectanti...cat mai rapid !
Raspunde

Vox Populi

Acum 2 săptămâni

Nu cred ca parcul are nevoie de asemenea interventii intruzive. Puteti sa il curatati si sa mai plantati niste arbori sau alte plante decorative si flori. Nu avem nevoie de largirea locurilor de joaca si tras cu arcul sau alte nebunii ca sa nu va strice bancile copiii. Este nevoie de relaxare, nu de larma in tot parcul. Eu cred ca parcul este ok asa cum este, nu il "modernizati" prea mult, eventual mai refaceti unele alei si pistele de biciclete, pe langa ce am zis. Iar daca tot vreți sa reabilitati fantana, faceti una spectaculoasa (o fantana cantatoare cu lumini, de exemplu) nu tasnitori din podea...Nu aveti deloc idei si viziune... Ah, si alungati cumva ciorile acelea care ne termina nervos si olfactiv, mai ales in zona spitalului si a noilor hoteluri!
Raspunde

Unul

Acum 1 săptămână

Da, aveți dreptate, dar jeturile alea sunt ca ghiulurile la maneliști, în Sibiu. Nu contează că îs urâte, contează că e cu un milion de lei jetul. :-)
Raspunde

Mozart

Acum 2 săptămâni

Măi Amadeus, tu nu ai mai fost de mult timp la Govora, acea "stațiune" în paragină! Înțeleg că ești în campanie, dar chiar să-ți pută totul?! Tu uiți că nu ești singurul locuitor al Sibihlui! Nouă, celorlalți sibieni ne place proiectul Primăriei și suntem siguri că se va realiza și va fi util asemeni celorlalte multe alte proiecte finalizate cu succes, spre deosebire ce-i drept de proiectele altora care într-adevăr sunt scoase de la naftalină doar în campanie! De acelea ce spui dragă Amadeus??!!...
Raspunde

Bathory

Acum 1 săptămână

Bine doamna Cora, am inteles, calmati-va, sa nu va pocneasca naiba ceva, Doamne fereste.
Raspunde

Unul

Acum 1 săptămână

Nu-s Amadeus, da-ți răspund io Moțarde. 1. Pista de biciclete de lângă Cibin o distrus prin betonare unul dintre ultimele locuri care putea să fie amenajat ca un plămân verde al orașului și care ar fi îmbunătățit considerabil calitatea aerului pentru toți sibienii. Lăsăm deoparte prețul exorbitant de 11 milioane de euro, cât o autostradă, a celor 3 km de pistă de țoacle, că banii vin și pleacă, iar jaful bugetelor publice e regula aici la Sibiu. Coordonator de proiect: consilierii locali din Sibiu și Fodor sub bagheta magică a clepto-securității. 2. Stadionul construit pentru stelara echipă FC Hermanșat cu 40 de milioane de euro. Alt tun, altă spălătorie de bani și alt pol de securealo-golănie în capitala culturală gastro-europeană a hermanșatului. Coordonatori de proiect tot regizorii de la punctul 1. 3. Aeroportul fără de pasageri, drum de acces și scanere de 50 de milioane de euro. Coordonatori fiind consilierii județeni din Sibiu și Câmpean, tot sub bagheta magică a clepto-securității. 4. Tunul neplăcut mirositor SOMA, prin care s-au închis firmele locale de colectare selectivă a gunoaielor, care făceau treabă foarte bună fiind concurente și a fost adusă o firmă care are monopol și care e mai slabă decât cele anterioare. Coordonator membrii PNL Sibiu și Turcana cu studii la Moscova în anii '90, sub bagheta fermecată a KGB ului. Numai fufe puse pe jefuit la Sibiu! Aia din primărie a FDGR ului, care sunt succesorii Grupului Etnic German, adică a naziștilor din România. Aia de la consiliul județean a clepto-securității. Aia de la PNL a KGB ului. Ar mai fi "proiecte" dar mă opresc aici. Și fufele cu toate că nu au nici un pic de legitimitate umplu iar orașul cu afișe, fără nici un pic de rușine! Și de n-ar fi plin de femei și doamne capabile în Sibiul ăsta! PS toate tunurile de mai sus se întâmplă într-un municipiu în care nu sunt bani pentru renovarea judecătoriei de zeci de ani (alt jaf cu chiria), nu sunt școli suficiente și spitalele sunt de pe vremea Mariei Tereza, că tot vorbeam de fufe, femei și doamne. :-)
Raspunde

@Unul

Acum 4 zile

Papagal putlerist, nu vezi că propaganda pe kopeici nu ține? Votează la tine, la Călărași, cu carmen da, că noi tot cu ăștia merem.
Raspunde

Baniiii

Acum 2 săptămâni

Multi bani ingropati pentru nimic... daca se vrea reabilitare mai bine se folosesc banii pentru a se curata parcul, a se pune gazon pe unde nu mai creste nimic, etc. Nu stiu daca ati observat dar marii amenajatori si peisagisti botanisti au pus tot felul de balarii de plante care arata ca stuful si nu zunt din zona, prin parcul din Terezian si pe malul Cibinului. Sunt deja uscate...
Raspunde

Ratonul Furios

Acum 2 săptămâni

Subscriu. Exact acelasi proiect, cu vreo doua lucruri in plus dar de data aceasta cel mai important lucru nu este prezentat cu toate ca in mod cert este cuprins in proiect, si anume "parcul va fi dotat cu sisteme de supraveghere cu recunoastere faciala"!!!!! Acesta este de fapt adevaratul scop al asa -zisei modernizari a parculului. Lasati parcul in stare naturala!!!!
Raspunde

Bambolero

Acum 4 zile

Da, se curăță parcul și de boschetari
Raspunde

Un sibian

Acum 2 săptămâni

De banii astia, puteau continua parcul, nu sa-l restranga. Sunt multe rahaturi aiurea facute de oamenii astia, au bani sa arunce, dar nu inteleg, de ce n-ar face si pe placul sibianului care i-a pus acolo si din buzunarul caruia ies banii. Din pacate inca nu s-a inteles, Subarinul este sfant pt sibian.
Raspunde

@Un de toate

Acum 4 zile

Păi face pe placul sibienilor. Că nu-ți convine ție, traba ta, nu veni la Sibiu
Raspunde

Porumbescu

Acum 2 săptămâni

Actualmente parcul Sub Arini este utilizat ca atare 50% și asta nu pentru că nu ar fi util in intregime, ci pentru că jumătate a luat-o înspre "sălbăticie"! Lăudabilă inițiativa Primăriei de a-l amenaja! În special în zona străzii Avrigului și a cartierului Valea Aurie trebuiesc făcute actualizări peisagistice însemnate.
Raspunde

Dorin

Acum 2 săptămâni

Si eu sunt Sibian. Si eu am copilarit in Subarini, dar acum cand merg cu copilul meu realizez ca este nevoie de o schimbare. Ma bucur de initiativa Primariei Sibiu.
Raspunde

Sabin Ovidiu

Acum 2 săptămâni

Nu inteleg de ce sunteti atat de nervosi. De abia astept sa mergem intr-un parc amenajat corespunzator pentru 2024. Felicitari!
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 săptămâni

Ce inseamna standarde europene? Sunt la fel parcurile din Portugalia pana in Finlanda? Sau exista directive si regulamente europene privind parcurile? :))))))))) Nu ne mai insultati cu vorbe goale.
Raspunde

Alexandru Cosmin

Acum 2 săptămâni

Impactul este foarte scazut pentru natura. In sfarsit tinerii au unde sa-si petreaca timpul.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Da' ce, ii deranja iarba si pamantul? Eu vad ca nu.
Raspunde

Adina Cosma

Acum 2 săptămâni

Vrem si noi parcuri ca la Cluj si Oradea. In sfarsit ne aliniem. Felicitari!
Raspunde

Cosmina Andronic

Acum 2 săptămâni

Doamne ajuta! Ma bucur nespus. Va fi ca la Cluj!
Raspunde

Adrian Nicolae

Acum 2 săptămâni

Sibiu, Oradea si Cluj! Suntem pe drumul cel bun. Felicitari!
Raspunde

Bogdan

Acum 2 săptămâni

Inca o prostie. Sper sa ajunga la conducerea orasului niste oameni care iubesc orasul acesta si care inteleg ce e valoros si ce nu. Parcul Sub Arini este unul dintre cele mai frumoase si valoroase aspecte ale acestui oras - merita pretuit, intretinut, curatat, pazit. Nu "modernizat". Intr-o nota mai ironica acum, as zice ca se mai poate adauga la acest proiect (care, sincer, pare doar o manevra de sifonat niste bani) si o componenta de management a cresterii copacilor, o monitorizare din birourile primariei a felului in care curge seva prin copaci. De ce nu lasati natura in pace si pe sibieni sa se bucure de ea asa cum este?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 2 săptămâni

"d-na Fodor" ne crede prosti...poate avem noroc si pe 9 iunie dispare din "peisajul" politic local
Raspunde

Sandel Codreanu

Acum 1 săptămână

Sibiu, Oradea si Cluj! Suntem pe drumul cel bun. Felicitari!
Raspunde

Andreea Nan

Acum 1 săptămână

Putem avea concerte in parc si distractie. Yeeei! Multumim!
Raspunde

Vali Popescu

Acum 1 săptămână

O veste deosebita! Imi voi duce copiii din nou in Subarini! M-am mutat la Belevedere de ceva timp. Felicitari!
Raspunde

Any Wagner

Acum 1 săptămână

Tare de tot! Ne bucuram. Trebuie sa investim in parcurile noastre.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheorghe Ion

Acum 4 zile

Vad ca inainte de alegeri s.au activat pistacii primariei. Sunt minim 15 comentarii care "put" a postac ieftin. @turnulsfatului: ok, inteleg ca ne ati pus banner cu bibu, ca deh, bani trebuie, dar ii mai lasati pe astia si sa umple sectiunea cu comentarii talambe si cu minusuri dupa plac? Daca astia nu sunt postaci platiti, la fel ca cele 50 de minusuri la fiecare comentariu anti-werner de la un articol anterior, apai nu stiu
Raspunde

Daria Marina

Acum 4 zile

Gheorghe, nu știu cine ești exact, dar am făcut și eu parte din acel grup de sprijin, cum îi ziceam, al AUR. Am participat și eu la invadarea TS și Tribuna cu postări care nu știam de unde vin. Până am început să fiu deranjată la 11 sau 12 noaptea de mesajele care îmi cereau imperativ să dau negativ sau să postez, pentru biscuitele și cafeaua aia de dimineață. Am preferat să lucrez par-time decât să fiu "la dispoziție". Se pare că s-au săturat mulți și au plecat, ați rămas puțini, și nu contați.
Raspunde

Simona Borțan

Acum 1 săptămână

Chiar era timpul. Asteptam de mult sa avem un parc cochet.
Raspunde

Candea Marius

Acum 1 săptămână

Iesim din padure dupa 30 de ani. Felictari!
Raspunde

Anca Mitroi

Acum 1 săptămână

De abia astept sa pot sa am un mediu prietenos in Subarini. Copiii se vor bucura.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Barosanu

Acum 1 săptămână

Vin alegerile și trebuie sifonați banii rapid și cui trebuie, nu-i așa? După ce face pistă de biciclete fix unde era deja pistă de biciclete, inapții de la Primărie vor să toace banii pe „totem” și „fântână pietonală” în Sub Arini. Și, bineînțeles, pe nelipsitul „sistem de supraveghere cu recunoaștere facială”. Că așa-i la Sibiu, semnalizăm „standarde europene” și virăm spre China.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

Avem un exemplu la Belvedere . Să așteptăm să-i creascăcopacii ! Nu putem să “ conservăm “ Subarinul așa cum l-am moștenit ? Nu -i de-ajuns cu Bolta Rece ?
Raspunde

34378

Acum 1 săptămână

cocolarii nu stiu ce mancare e Bolta Rece, cunosc doar BMW
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 1 săptămână

Vedeți?Ăsta-i un motiv foarte serios de a merge la vot!Cei de la Primarie trebuie îndepărtați urgent și dați pe mâna justiției! Dacă vor fi aleși tot ei nu e vina lor ci a noastră;suntem complici la distrugerea orașului și a Parcului Sub Arini!Nimeni in țară nu a făcut atât de puțin pentru localitatea natală,nu a sifonat atâția bani și sa pretindă sa fie reales!
Raspunde

34378

Acum 1 săptămână

Nu e dupa gustul tou sudistule ? Faci propaganda la nivel de gradinita !
Raspunde

@Sibian sudist

Acum 4 zile

Mergem la vot și îi votăm iară. Hai te-oftici!
Raspunde

Filar Monika

Acum 1 săptămână

ciobanu cu bolta rece are nevoie de parc sa vina lumea si sa intre la el la crasma sa bia si ei ceva si sa infulece miele din jina
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 săptămână

Incredibila disproportia voturilor pentru comentariile ce lauda acest proiect de neghiobi si comentariile care critica acest proiect de neghiobi. Pe scurt: da, categoric exista anumite persoane care, benevol sau nu, voteaza preferential comentariile :)))))) super haios daca la asta s-a ajuns.
Raspunde

Bambolero

Acum 4 zile

Păi mai recrutați la ferma de postaci. Sau nu mai sunt copeici?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 1 săptămână

Ăștia sunt banii de campanii electorale care trebuie decontați. Ei vor, ca niște golani, să prostească lumea că fac ceva pentru oamenii din oraș. Dar fac numai spoială neesențială de fapt. Taie copaci și pun în loc totem, sapă gropi pe care le umplu cu apă și toarnă beton în singurul parc utilizabil, cu umbră, al Sibiului. Fac asta cu 9 milioane de euro, din start, că o să mai crească. O coproducție tipică de jaf a antiromânilor plantați la Primăria Municipiului Sibiu și a secu... adică a celor care jupoaie de peste treizeci de ani țara. Golanii fac toate astea în timp ce Sibiul nu are școli suficiente, de învață copiii în schimburi! Să vă fie rușine! Mai aveți și tupeu să umpleți Sibiul de afișe!
Raspunde

@Unul

Acum 4 zile

Vai saracul de tine, duci grija școlilor, da când a fost vremea să mergi la școală, de ce nu te-ai dus?
Raspunde

Kokos

Acum 4 zile

O grămadă de postaci cu aceeași comentarii pro fodor! Marș!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus