Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Județul Sibiu, pe locul 5 după rezultatele la BAC: Elevii au tratat serios examenele

Județul Sibiu, pe locul 5 după rezultatele la BAC: Elevii au tratat serios examenele

Rezultatele absolvenților de liceu la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, situează județul Sibiu pe locul 5 la nivel național. Înainte de rezolvarea contestațiilor, procentul de promovabilitate pe care au reușit să-l obțină tinerii din județul Sibiu este de 75,67%, mult peste procentul înregistrat la nivel național (67,7%).

„Acest fapt, coroborat cu un merituos loc 8 la nivel național obținut de elevii clasei a VIII-a, care au susținut examenul de Evaluare Națională 2018, cu un procent de promovabilitate de 77,16%, demonstrează seriozitatea cu care elevii au tratat aceste examene”, a transmis șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Ștefan Firu.

ISJ Sibiu a elicitat astfel elevii pentru rezultatele obținute și a mulțumit profesorilor pentru „pregătirea ce au desfășurat-o cu aceștia, răbdarea, tenacitatea și încrederea că elevii lor vor obține rezultate foarte bune”.

„Efortul și dăruirea colegilor noștri a dat roade, de aceea considerăm că merită toată considerația noastră. De asemnea, dorim să le mulțumim în mod deosebit părinților elevilor care au susținut acest examene, pentru că i-au încurajat și ajutat moral în această perioadă deosebit de importantă pentru viitorul lor”, a mai spus Firu.

Funcționarii de la Inspectoratul Școlar le-a urat o vacanță minunată absolvenților.

Chiar și așa, procentul de promovabilitate este mai mic în județul Sibiu decât anul trecut. În anul 2017, rezultatele dinaintea contestațiilor arăta că 84,39% dintre absolvenți au primit calificativul „Reușit”.

În sesiunea iunie-iulie a BAC-ului din anul 2018 în județul Sibiu doar doi elevi au reușit să obțină media 10: Teodora Popa de la Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș și Denisa Frățean de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu.

La examenele din acest an, din 2.449 de elevi înscriși pentru a susține BAC-ul, doar 1.655 au reușit s-o facă. Ceilalți au fost fie respinși (532), fie nu s-au prezentat în sălile de examinare (262). În comparație, anul trecut din 2.403 de tineri, 354 au fost respinși, iar 123 nu au fost prezenți.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

sb

Acum 4 ani

uitati-va ce note au cei de la Bruk dupa investitii majore in meditatii si mai ganditi-va daca merita sa urmati trendu`
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus