Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

Ministrul Finanțelor: Președintele Iohannis ar trebui să facă plata imediat către statul român a sumei de 1,2 milioane lei

Ministrul Finanțelor: Președintele Iohannis ar trebui să facă plata imediat către statul român a sumei de 1,2 milioane lei

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Bistriţa, că preşedintele României, Klaus Iohannis, ar trebui să achite ''imediat'' către bugetul de stat suma de aproximativ 1,2 milioane lei, rezultată din chiriile percepute pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu.

"Ar fi corect, legal şi moral din partea domnului preşedinte să facă plata acelei sume imediat către statul român. (...) Suma oricum se va plăti în momentul în care instanţa de la Hunedoara va decide, în acele dosare pe rol, dacă cel care a revendicat are sau nu are dreptul la o parte din acel imobil. Dacă are, va primi şi el o sumă, dacă nu are, înseamnă că statul român va rămâne cu întreaga sumă. Dar oricum, suma aceea trebuie dată către statul român, aici nu este niciun fel de dubiu, şi cred că domnul preşedinte ar trebui să fie un exemplu pentru toţi românii şi să facă plata imediat către statul român a sumei de 1,2 milioane lei", a spus Teodorovici, citat de Agerpres.
Ministrul Finanţelor consideră că preşedintele Iohannis nu ar mai trebui să aştepte decizia instanţei în privinţa respectivului imobil din Sibiu, ci să fie un model pentru populaţie şi să achite suma rezultată din chirii.
"Domnul preşedinte suma o are clară, pentru că pentru suma respectivă a plătit impozit, şi fiecare zi de întârziere de neplată a acelei sume va atrage după sine şi plată de dobânzi, pentru că şi astăzi domnul preşedinte beneficiază de acea sumă, o foloseşte. Dacă a cheltuit-o, trebuie să o dea înapoi, că a cheltuit nu este treaba noastră ca stat. Statul are nevoie de fiecare ban în parte pentru a-l folosi în interesul comunităţilor. Suma aceea, dânsul ştie foarte bine că trebuie să o plătească", a adăugat Teodorovici.
Întrebat dacă o astfel de situaţie nu ar fi unică pentru România, ministrul a răspuns că preşedintele ţării ar trebui să fie un exemplu, mai ales că, spune Teodorovici, ar fi folosit acei bani pentru a se "îmbogăţi nejust".
"De asta este şi preşedintele României, pentru că este unic în România, presupun, de asta a fost ales de populaţie, să fie un exemplu pentru noi toţi. Tocmai de asta ar fi bine să fie dânsul o pildă de urmat în lucrurile bune şi e bine să facă o astfel de plată. Eu, dacă aş fi în poziţia domniei sale, asta aş face, pentru că în perioada 2001-2015 te-ai folosit de nişte bani, banii aceia te-ai îndestulat cu ei, te-ai îmbogăţit nejust", a mai spus Teodorovici.
Ministrul Finanţelor Publice a precizat că, în chestiunea recuperării sumei de 1.278.856 lei de la familia Iohannis, reprezentând chiriile încasate în perioada 2001-2015, nu acţionează la comanda cuiva şi că, odată finalizate verificările ANAF în acest caz, datele vor fi făcute publice.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hans Shmshmortion

Acum 2 ani

Iohannis este cel mai pur roman in viata, este un inger coborat printre noi ca sa ne salveze de metehnele noastre romanesti cu ajutorul caracterului sau sasesc. Acest caracter nu l-ar lasa niciodata sa fure sau sa falsifice sau ce mai inventeaza pesedistii, asa ca nu trebuie sa inapoieze nici un leu!!!
Raspunde

Zoldi Tibor

Acum 2 ani

Bravo Hans.Johannis este imaculat!!!
Raspunde

???

Acum 2 ani

Dai tu in locul lui, Hante?
Raspunde

insula belina

Acum 2 ani

Exista o decizie in acest sens sau a facut ministru un calcul si o executie sumara....?Se presupunea ca merge Iohan la casierie cu ceva bani la el ca sa plateasca sau se presupune ca sunt si ceva etape juridice de parcurs, ghinion , chiar de catre onor anaf....Presedintele si-a aratat disponibilitatea de a plati dar sa se ceara si decida legal asta.
Raspunde

SO ROS

Acum 2 ani

...no schaut nix gut aus Herr - sau mai ai un as in maneca ??
Raspunde

///

Acum 2 ani

Ce reprezinte 1,2 milioane pt. dl. presedinte? Maruntis... Cu cartile pe masa... sa vedem care dintre politicienii in functie a furat mai mult? Ba nagati?
Raspunde

Baronul

Acum 2 ani

Mr president Johannis asteapta de la altii sa respecte legile - dar dansul este cel mai mare ignorant aal legilor romaneste !!! pai asa nu fratillor ! DEMITEREA ! Trimis acasa - domiciliu fortat :)
Raspunde

Cititescu

Acum 2 ani

Cand va aparea hotararea judecatoreasca, dl. Iohannis, care nu e de pe malul Dunarii, va plati cu siguranta exact atat cat va hotara instanta. Dl. ministru Teodorovici sa recupereze mai intai banii cu care "s-au indestulat" colegii lui de partid!
Raspunde

Citiceanu

Acum 2 ani

Dai in scris ca va fi cum zici?
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Dacă există o hotărâre judecătorească în privința banilor Johannes îi va plăti! Dacă nu știe că e condamnat că Dracnea la groapa de gunoi a istoriei! Ce îmi place mie cum își aduce aminte individul ăsta de dobânzi penalizatoare când are interesul... Numai că atunci când statul trebuie să plătească: prin casa de asigurări sociale, prin ANAF și alte instituții politizate și semiparazite se uită de termene maxime de plată, dobânzi și alte alea! Dacă ar fi mai mult decât un exercițiu de imagine ați putea fi entuziaști! În realitate nene sare pentru că daddy a spus hop și n-are legătură cu recuperarea vreunui prejudiciu! Dar și corpofili văd că raspund apelului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus