Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
20°C

Tinerii sibieni, invitați la dezbateri. Vor afla care le sunt drepturile și obligațiile

08 Iulie 2018 16:05

Tinerii sibieni, invitați la dezbateri. Vor afla care le sunt drepturile și obligațiile

Tinerii sibieni sunt așteptați marți, 10 iulie, la o dezbatere susținută de specialistul Cristi Danileț, pe marginea volumului „Legea pe-nțelesul tinerilor”. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas.

Cristi Danileț, judecător specializat în cazuri de delincvență juvenilă, instructor de educație juridică și scriitor, îi invită pe tinerii din Sibiu să renunțe pentru câteva ore la rețelele de socializare și să participe la o dezbatere pe probleme cu care s-ar putea confrunta mai devreme sau mai târziu în viață.

„Am scris acest manual ca să aflaţi ce drepturi şi îndatoriri aveți, ce garanţii sunt prevăzute în lege şi mai ales cum sunteţi protejaţi de organele statului atunci când aveţi o problemă majoră. Poate că informaţiile din această carte vă vor ajuta pe unii dintre voi să luaţi decizia corectă în ceea ce vă priveşte. Şi, cine ştie, poate că unii dintre voi vă veţi simţi atraşi de acest domeniu, şi în viitor vom deveni colegi. Aşa că vă invit să lăsaţi deoparte Facebookul pentru câteva ore şi să intraţi în universul regulilor şi al legilor. Începem cu prima regulă: aveţi dreptul să vă ştiţi drepturile!”, spune Cristi Danileț.
După ce a lucrat douăzeci de ani ca judecător specializat în cazurile de delincvență juvenilă și peste cinci ani ca instructor de educație juridică în zeci de școli și licee din țară, Cristi Danileț propune un îndrumar practic cu privire la reguli și legi, destinat îndeosebi celor care sunt în formare, dar și cititorilor de orice vârstă care vor să-și cunoască mai bine drepturile și obligațiile, precum și felul în care legea îi poate sancționa sau îi poate apăra.

La evenimentul programat pentru marți, 10 iulie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas, vor mai vorbi și Radu Vancu și Mihaela Miroiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

dancp2

Acum 2 ani

asta judecator?nu vedeti ce fata de inteligent-intelectual romann are?seamana cu horty in tineretze!
Raspunde

@dancp2

Acum 2 ani

Sa nu-ti musti limba,istetule;vei muri otravit!Nu stiu de unde poate veni atata ura in tartacuta ta!Ai idei putine dar fixe care s-au uzat de atata folosinta!Le stie si nepotica mea de o luna.Mai schimba placa si vino cu ceva nou,mai aproape de subiect si nu bate campii!Nu toti care nu sunt lingai ai PSD-ului ca tine ti-s dusmani.Citesc ineptiile tale si ma intreb ingrozit:toti sustinatorii puterii iti seamana?Daca-i asa,trebuie sa plecam din tara cat mai repede si cat mai departe!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus