Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

FOTO VIDEO 100 de militari și pompieri construiesc un dig pe Cibin, la intrarea în Sibiu

FOTO VIDEO 100 de militari și pompieri construiesc un dig pe Cibin, la intrarea în Sibiu

Cibinul a depășit cotele de atenție la intrarea în orașul Sibiu, iar pompierii instalează diguri din saci de nisip în aceste momente. Alte trei diguri sunt construite în Cristian, Săliște și Orlat.

Actualizare 17:30 În zona Scandia salvatorii au început să pompeze apa și nivelul apei e în scădere.

pompeaza apa

inundatii (35) inundatii (22)

CITIȚI ȘI: Ce spune primarul Sibiului despre nivelul ridicat de apă din Cibin

Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea evacuării populației din satele afectate de ploile abundente.

Actualizare 16:20 Colegii noștri se află la fața locului și ne-au trimis imagini video.

„Am fost dimineața la Cristian la solicitaea prefectului pentru a ajuta să cărăm niște saci de nisip. La ora ora 14 s-au retras efectivele și în continuare suntem solicitați pentru a îndigui la strada Podului cu în jur de 50 de militari din garnizoana Sibiu” - Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre, pentru Turnul Sfatului.
În scurt timp, va ajunge la Cristian și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Acolo se află deja Raed Aafat, prefectul Adela Muntean și șefii structurilor de intervenție, directorul SGA etc.

Actualizare 15:50 Polițiștii au restricționat circulația pe strada Podului, înainte de Scandia. Mașinile n-au acces dinspre cartierul Broscărie.

inundatii (21) inundatii (18) inundatii (17) inundatii (11) inundatii (7) inundatii (6) inundatii (5) inundatii (4) inundatii (2) inundatii (32) inundatii (33) inundatii (25) inundatii (26) inundatii (24)

inundatii (12) inundatii (10) inundatii (9)

saparea digului

 

Actualizare 15:30  În zona Piața Cibin, râul a inundat un culoar de acces pietonal de sub pod.

Foto: Mihai Nițu Foto: Mihai Nițu

Foto: Mihai Nițu Foto: Mihai Nițu

Actualizare 15:00. Pe strada Podului, mun. Sibiu s-au mobilizat forțe din cadrul ISUJ Sibiu, ISU Bistrița-Nasaud, membri ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta și militari MAPN pentru evaluarea zonei și, dacă situația o impune, construirea digurilor din saci cu nisip.

Știre inițială. În municipiul Sibiu, Cibinul a depășit cota de inundație cu 3 centimetri (353 cm, față de 350 cm). Pe strada Podului, în dreptul fabricii Scandia, se instalează diguri din saci cu nisip. În ședința de urgență condusă de secretarul de stat Raed Arafat, desfășurată la Primăria Ocna Sibiului, s-au dispus măsurile de relocare a forțelor, echipajelor și materialelor pe județ.

Pe pârâul Săliște va fi instalat un dig mobil la ieșirea din Săliște spre Galeș, în lungime de 200 de metri. La Cristian, pe strada XIV, au fost ridicate diguri din saci cu nisip, pe o lungime de 200 de metri, pe malul Cibinului. Pe străzile VII și VIII se va ridica un dig mobil de 200 de metri. Pe malul Râului Negru care intră în Orlat se vor ridica diguri din saci cu nisip.

La Ocna Sibiului continuă consolidarea malului pârâului Visa.

„În Mărginimea Sibiului nu s-a dispus evacuarea populației, însă nu excludem această posibilitate, în condițiile în care se prevăd averse de ploaie de 70-80 de litri/metrul pătrat, într-un timp foarte scurt”, a precizat prefectul Adela Muntean, care se află pe teren, împreună cu Raed Arafat.
Pentru extragerea apei acumulate în zonele inundate, acționează, în sprijinul cetățenilor, peste 300 de pompieri cu 13 motopompe, în localitățile: Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului, Cristian și Sibiu. La nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a dispus suplimentarea dispozitivelor cu câte o motopompă din cadrul ISU Hunedoara, ISU Vâlcea și ISU Alba.

Județul Sibiu rămâne sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU până mâine, 10 iulie, la  ora 21,00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

GEO

Acum 5 ani

in zona pod cabin lucrarile de amenajare promenadA au fost realizate cu incalcarea legii apelor, legii regimului juridic al terenurilor de constructii si legii finantelor 500. PRIN REALIZAREA ACESTOR LUCRARI S-A MODIFICAT REGIMUL DE SCURGERE A APELOR SI PUN IN PERICOL STABILITATEA DIGULUI. DOAMNA PRIMAR SE PARE CA SUNTETI PUTIN PENALA PRIN APROBAREA AUTORIZATIEI DE CONSTRUCTIE A PODULUI SI PROMENADEI INCALCAND LEGEA APELOR SI REGIMUL JURIDIC AL TERENULUI.TERENUL PE CARE A-TI CONSTRUIT ESTE IN DOMENIUL PUBLIC AL STATULUI IN ADMINISTRAREA APELOR ROMANE.INCALCATI SI LEGEA 500.FOLOSITI FONDURI PUBLICE IN CONSTRUCTII LA CARE NU SUNTETI PROPRIETAR PE TERENUL PE CARE SE CONSTRUIESTE.
Raspunde

Nelutu

Acum 5 ani

Bine ca nu au incalcat altii legea transferand Belina catre Teldrum!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zigma

Acum 5 ani

Oare cei care acum ridica diguri (militarii) nu sunt din categoria celor carora unii le strigau ca au pensii nesimtite ?!!? Pai de ce nu se duc acum asistatii sociali si IT-istii sau cei din #rezist sa ridice diguri de aparare?! Aaaa acum e buna armata... Sa stea drepti armata oricand, dar despre recunostinta (oricare ar fi aceasta) nici vorba.
Raspunde

Jakob

Acum 5 ani

Pentru ca asta este o datorie de serviciu, motiv pentru care au pensii nesimtite pam pam...!!!
Raspunde

unITist

Acum 5 ani

Patetic ! banuiesc ca e doar o manifestare involuntara a lipsei de materie cenusie, si nu o stare definitiva. Succes in cautarea timpului pierdut IT pup
Raspunde

costy

Acum 5 ani

da, vedem cum ridica diguri, stau pe malul apei cu telefonul in mana! Fraierii munceste, smecherii pe telefon, cu ochii cat cepele pe telefon! Ala care sta pe telefon o sa aiba pensie speciala mare, restul, elevii, pana vor iesi la pensie, nu va mai exista in romania pensie speciala!
Raspunde

S

Acum 5 ani

@geo Crezi că n-a primit acordul? Nu fi naiv! Și mai puțin caps lock pe viitor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus