Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sportul unește sibienii: iubitorii baschetului și cei ai fotbalului luptă împreună împotriva inundațiilor

Sportul unește sibienii: iubitorii baschetului și cei ai fotbalului luptă împreună împotriva inundațiilor

Mai mulți sibieni au decis ieri să vină în ajutorul pompierilor și al militarilor în acțiunile desfășurate în localitățile afectate de inundații. Două grupuri mici au mers pe cont propriu, unul în Cristian și celălalt în Săcel, pentru a contribui la minimalizarea efectelor produse de ploile abundente. Tinerii sunt cu toții suporteri ai sportului sibian.

Cinci sibieni, aparținând unui grup de suporteri de la Voința, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, au contactat ieri redacția Turnul Sfatului, cu dorința de a ajuta persoanele afectate de inundații. Tinerii au petrecut mai mult de cinci ore în Cristian, acolo unde au umplut saci, au încărcat tractoare și au ajutat la construirea digului.

„Momentan suntem doar patru, am fost cinci inițial. Nu am fost un grup foarte amplu, ci doar o mână de oameni. Suntem toți din Sibiu și fiecare lucrează la companii private. Inițial am văzut articolul dumneavoastră, v-am contactat iar apoi i-am contactat pe cei de la ISU. Ei au spus că au personal, dar că suntem bineveniți dacă vrem să dăm o mână de ajutor. Ne-am mobilizat și am venit. Dacă ar fi să stau eu la țară, mi-am face plăcere să fie cineva acolo să mă ajute dacă aș avea o astfel de problemă. Am umplut saci, am încărcat în microbuz, în tractor, am ajutat la dig, am făcut tot ce am putut și ce ni s-a permis să facem. Dacă va fi nevoie vom contribui și în zilele următoare”, spune Călin Ionuț.
spirit civic inundații

Situația de la fața locului i-a întristat puțin. Din păcate, spun ei, nici măcar localnicii nu au dat o mână de ajutor pompierilor și militarilor.

„Din păcate, doar noi am venit pe cont propriu să ajutăm. În rest, au fost cei de la ISU și Jandarmerie. Ar fi cazul măcar localnicii să se implice, din punctul meu de vedere. Chiar am văzut destui oameni în putere care trec pasivi pe lângă noi și nu fac nimic. E o problemă mare. E prima dată pentru noi când ne implicăm să ajutăm la inundații. Noi avem un grup de suporteri de la Voința și mai facem acțiuni pe unde e nevoie, unde putem să contribuim într-o oarecare măsură. Sper numai să ajute la ceva ceea ce facem. Stăm aici cât e nevoie. Nici nu am știut între ce să alegem, dar am ales să venim unde era mai aproape, unde am putut, ca să scurtăm din timpul de călătorie și să alocăm acel timp muncii”
Nici suporterii baschetului sibian nu au stat pe gânduri. Au contactat Prefectura Sibiu și s-au pus în mișcare. Noaptea trecută, în jur de opt tineri din galeria CSU Sibiu au ajutat autoritățile la Săcel.
„Nu ne-a chemat nimeni să facem asta. Mergem din proprie inițiativă. Am mai fost odată la inundații tot așa să ajutăm, nu este prima dată când facem asta. Nu vrem să ne mulțumească cineva sau să ne laude, nu asta ne interesează. Mergem să ajutăm oamenii. Suntem șase oameni și mai vin doi băieți acolo direct. Mergem la Săcel unde am auzit că e situația destul de gravă, așa ne spunea doamna prefect. O să ne implicăm cu siguranță și zilele următoare dacă mai este nevoie, dar sperăm să se rezolve problema cât mai repede. Dacă vom mai merge, poate vom fi chiar mai mulți”, spune Eduard Waldek, suporter CSU și inițiatorul mișcării.
suporteri inundatii

Cât despre experiența de la inundații, Edi spune că el și băieții au încercat să facă tot ce le-a stat în puteri.

„Am fost și am ajutat cu tot ce a fost nevoie. Am avut parte de cea mai frumoasă colaborare cu băieții de la ISU Arad, tot respectul pentru acești oameni. Păcat doar de circumstanțele în care ne-am cunoscut. Oricum, în caz că mai este nevoie de ajutor cu ceva noi vom merge și mai organizați decât azi, din păcate am fost doar 6”
suporteri inundatii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

catana

Acum 5 ani

Total neinspirata, daca nu chiar sfidatoare poza. Cum sa fii asa vesel cand natura ameninta vieti omenesti? Dar asta, mai treaca-mearga. E vorba de niste tineri neinspirati. Dar, stimati sibieni, ati avut parte de vreun gest de compasiune din partea lui Werner? De fapt, de peste doua saptamani de cand Romania este sub ape, omul este total insensibil. Pe el il doare exact in spate de soarta dacilor. Asta mai vrea un mandat!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus